Tag: boom

Oude met hekwerk vergroeide beuk in IJzendoorn.

bijzondere-beuk-IJzendoor-vergroeid-door-hekwerk-boom

Langs de Oudesteeg in IJzendoorn staat een opvallende – zeer oude – uit de kluiten gewassen beuk. Zijn stam is helemaal versmolten met het tuinhek wat zo te zien ook al dateert uit lang vervlogen tijden. Het dieprode blad wat zelfs in de zomer aan de herfst doet denken valt je van veraf al op, echter het is de kleur van de beuk; de boom straalt een buitengewone fitheid uit!

Vlieger vast in de boom met duikelende dolfijn.

vlieger-vast-in-boom-dolfijn-wind-storm

Terwijl de wind hard om mijn oren blies zag ik een dolfijn die dapper in het water probeerde te duiken. Weliswaar geen echte dolfijn, deze was afgebeeld op een vlieger, helemaal verstrikt in een boom tussen zijn takken die op en neer deinden op het ritme van de stevige windstoten.

Het stormde behoorlijk; ideaal vliegerweer…dat wil zeggen je vlieger zal zo een eind in de hoogte zijn, maar zie hem dan maar eens omlaag te krijgen!

Jonge boom naast snippers en takken van oudere bomen.

vergeten-boompje-tussen-gezaagde-oude-bomen

Zo’n mooi stukje bos op de weg tussen Tiel en Maurik, voor mij was dit altijd een herkenningspunt…nog een klein stukje en ik ben bij de Beldert. Nu hoorde ik luid gezaag en zag de bomen niet meer boven de boerderij uittorenen, er lagen grote stapels boomstammetjes op de grond, bossen takken en bergen al reeds versnipperd hout.

Tussen de snippers hout en de takken ontsproot zich een waar verhaal…de zon brak weer door de opgestapelde wolken en liet haar licht vallen op de jonge achtergebleven boom, die fier en levendig overeind staat. Vol vertakkingen en absoluut bereid om uit te groeien tot een grote ranke en vooral sterke boom die voor nu, nog de jonge schaduw is van een weldra vergeten bomenpark.