Tag: Jan D van Leeuwenstraat

Bewaker bij de Katholieke begraafplaats aan de Jan D van Leeuwenstraat.

Ik wilde een foto maken van de klaprozen langs de Jan D van Leeuwenstraat toen er opeens een kat tussen het hek doorkroop; na de kat even gedag gezegd te hebben met een aai..en ik een knauw met zijn tanden terug kreeg, liep de kat richting de begraafplaats aan de Jan D van Leeuwenstraat. Lekker languit liggend op de warme stenen, had ie mij al snel niet meer in de gaten en kon ik deze foto maken, alsof de kat een bewaker behorend bij de begraafplaats was geworden.

Zelfs de zonnebloem sluit haar ogen voor de regen.

zonnebloem-regen-jan-van-leeuwenstraat-tiel

 

Als in een klein wolkje van tijdelijke sluimering, alvorens de herfst – bepakt en zelfs wat geïrriteerd, als een kind dat net ontwaakt wordt, tegen zijn niet aan gewetensbezwaren onderhevige kleine doch sterke wil, na zijn slaap van ruim 3 seizoenen – aan de klink van de reeds bladerloos geslagen houten deur morrelt, wrijven de liefelijke bloemblaadjes van de zonnebloem in de nog zoete zomerwind tegen elkaar aan.

De lichte zon, de gele cirkel van leven die voor de bijen en wespen een blinkende vol etenswaar uitgestalde etalage is, heeft zich even uit het zicht teruggetrokken. Op de achtergrond is de kapel stil, in de schaduw; zelfs het blauw is donker, het groen tintelt minder intens en de regen klettert om mij heen.

Geforceerd, als een ellenlange cadens betast en weerklinkt met iedere druppel een inzet naar een verrassend einde.. “kom je naar mij? – met een korte onderbreking van twijfel gefluisterd door het verraderlijke volwassen bewustzijn dat op de loer ligt bij het doen van uitspraken naar niet tot terug antwoorden in staat zijnde…voor mij toch wel resonerende werkelijkheden – kom je terug lieve zon?”.

Kaarsjes op de Katholieke begraafplaats aan de Jan D van Leeuwenstraat in Tiel bij nacht.

Bij avond ziet de katholieke begraafplaats langs de Jan D van Leeuwestraat er altijd erg verlaten uit. Her en der brand nog een kaarsje of een lichtje ter nagedachtenis aan de overleden dierbaren terwijl op de achtergrond de kapel altijd zo mooi zuiver over komt. Het pad naar de kapel ziet er in het voorjaar prachtig uit als de bloesem aan de takken van de prunussen hangt.
Bij avond ziet de katholieke begraafplaats langs de Jan D van Leeuwestraat er altijd erg verlaten uit. Her en der brand nog een kaarsje of een lichtje ter nagedachtenis aan de overleden dierbaren terwijl op de achtergrond de kapel altijd zo mooi zuiver over komt. Het pad naar de kapel ziet er in het voorjaar prachtig uit als de bloesem aan de takken van de prunussen hangt.

Kweekkas in de stadstuin langs de Jan D van Leeuwenstraat bij nacht gezien.

Toen ik gisteravond door de Jan D van Leeuwenstraat kwam zag het er uit alsof er een lamp brandde in de kweekkas die staat op het terrein van het inloophuis de Parochie. Het bleek te komen door de felle straatverlichting langs het spoort. Het zag er heel branderig en mysterieus uit vanaf een afstand. Hoewel het terrein afgesloten is, ben ik toch maar met de hond het hek over geklommen en na wat gevogel om de foto scherp te krijgen deze foto kunnen maken. Een heel apart beeld was het, ik denk door het opgevroren ijs tegen  de ramen.
Toen ik gisteravond door de Jan D van Leeuwenstraat kwam zag het er uit alsof er een lamp brandde in de kweekkas die staat op het terrein van het inloophuis de Parochie. Het bleek te komen door de felle straatverlichting langs het spoor.

Het zag er heel branderig en mysterieus uit vanaf een afstand. Hoewel het terrein afgesloten is, ben ik toch maar met de hond het hek over geklommen en na wat gevogel om de foto scherp te krijgen deze foto kunnen maken. Een heel apart beeld was het, ik denk door het opgevroren ijs tegen de ramen.

Moestuin langs de Jan D van leeuwenstraat Tiel ondergelopen.

De in maart aangelegde volkstuin langs de J.D. van Leeuwenstraat is ondergelopen na een hoosbui over de stad. De glazen kast om groente te verbouwen spiegelt mooi in het water. Tot mijn verbazing lees ik net dat er op het terrein zelf geen groente verbouwd mag worden omdat het licht vervuild schijnt te zijn. Misschien is dit ook wel logisch met het boemeltreintje tussen Tiel en Arnhem wat er vele jaren langs gereden heeft.

Volkstuin langs de Jan D Van leeuwenstraat Tiel ondergelopen na een hoosbui over de stad.
De moestuin van het Inloophuis Tiel langs de Jan D Van leeuwenstraat.