Tag: Lienden

Schuurtje langs de Vogelenzangseweg richting Lienden.

Het was al tegen de schemering toen ik langs de Vogelenzangseweg het al geruime tijd leegstaande witte huis zag staan. Het kwam er griezelig over zo in de schemering. Zelf heb ik dan wel een soort tik om juist daar foto’s van te maken. Dat suggestieve karakter waarbinnen ieder kraakje, het waaien van de bomen en het druppelen van regen op het dak je het gevoel geven dat er meer is hier op deze plek.

Toen ik dan ook opeens oog in oog met dit schuurtje stond wiens ramen welhaast twee ogen leken en de deur een soort mond die mij uitnodigde om binnen te komen kon ik mij er dan ook maar met moeite van weerhouden om dit niet te doen. Er lag immers onder de loopplank een flinke plas water…

wit-huis-leegstand-vogelenzangseweg-lienden

gevel-oog-figuur-lienden

wit-huis-leegstand-vogelenzangseweg-lienden-binnen

De Nieuwe Waaij in Lieden met Molen De Marsch.

Nieuwe-Waaij-Lienden-zondag-marschmolen

Een kille donkere zondagmiddag was het vanmiddag. Onderweg door het Betuwse landschap om toch een stuk te fietsen om een frisse neus te halen kwam ik in Lienden terecht. Met de fiets over het wandelpad richting molen De Marsch zag ik dit mooie stukje natuur langs de Nieuwe Waaij. Mooi, waarschijnlijk helemaal in de komende lentemaanden!

Waakzame kat in een fruitkraam langs de Vogelenzangseweg in Lienden.

bewakende-kat-fruitkraam-lienden

Aan het einde van de middag fietste ik nogal snel over de Vogelenzangseweg van Lienden naar Echteld. Vanuit een ooghoek zag ik deze kat liggen te slapen in de fruitkraam. Toen ik stopte en dichterbij kwam schrok ze wakker en leek niet heel erg blij met mij als plotselinge rustverstoorder. Met haar grote ogen leek ze wel de ideale bewaker van het kluisje achter haar!