Tag: renovatie

Renovatie Vinkenhof hoek Vinkenstraatje, Binnenhoek Tiel.

De grondige renovatie en herbouw van de woningen in Tuindorp Tiel Oost, ofwel de Vinkenhof, ofwel de St. Josephstichting verloopt voorspoedig. Men is nu bezig met de huizen in de Binnenhoek en de toegang op de hoek Vinkenstraatje-Binnenhoek wordt nu deels gesloopt en daarna weer hersteld. Een heel project alles bij elkaar wat nog wel even duurt alvorens het volledig afgerond is.

renovatie-vinkenhof-tiel-tujndorp-oost-ingang-poort-josephplein (3)

renovatie-vinkenhof-tiel-tujndorp-oost-ingang-poort-josephplein (2)

renovatie-vinkenhof-tiel-tujndorp-oost-ingang-poort-josephplein (1)

Renovatie en sloop woningen Vinkenhof, Binnenhoek zijde.

Het grote renovatie/nieuwbouw project van de SCW rondom het Sint-Josephplein en de Vinkenhof gaat gestaag verder. De rij woningen op de achtergrond is zowat klaar om opgeleverd te worden en nu zijn de woningen langs de Binnenhoek aan de beurt. Zo te zien gaat Joop Rodenburg sloopwerken & puinrecycling verantwoordelijk zijn voor deze fase van de sloop/renovatie. Vind de woningen die klaar zijn echt prachtig met hun groene en okergele tinten!

*update: 17 februari 2016: De gevels staan nog overeind, echter de meeste huizen zijn reeds gesloopt, dat gaat hard!

joop-rodenburg-sloopwerken-vastbouw-binnenhoek-tiel

sloop-binnenhoek-renovatie-tuindorp-tiel-oost-vinkenhof-binnenhoek (2)

sloop-binnenhoek-renovatie-tuindorp-tiel-oost-vinkenhof-binnenhoek (1)

Herbouw woningen Vinkenhof Tiel

De grondige renovatie van de woningen aan de Vinkenhof waarbij een aantal woningen van de SCW zelfs van de grond af, opnieuw opgebouwd worden gaat onverhinderd door.

Het is moeilijk voor te stellen dat in één van de huizen in dit rijtje mijn oom en tante woonden en we toen nog met veel moeite alles uit huis konden krijgen voor de verhuizing. Nu is het een kale zandbak, maar over enkele maanden zullen er weer net zulke mooie woningen met de geelgroene kleurtoon die mij persoonlijk erg aanspreekt staan als tegenover dit huizenblok.
renovatie-herbouw-vinkenhof-tiel (1)

huizen-vinkenhof-tiel-renovatie-2015

renovatie-herbouw-vinkenhof-tiel (2)

 

 

Vinkenhof Tiel, eerste huizen weer bewoond.

renovatie-vinkenhof-tiel-eerste-huizen-opgeleverd

Ik had de huizen op de Vinkenhof al een tijdje niet meer gezien sinds de renovatie eerder dit jaar zijn aanvang nam in opdracht van de woningstichting SCW. Sommige huizen zijn vanaf de fundering weer opnieuw opgebouwd en zien er werkelijk prachtig uit. Het gevoel dat deze huizen op de Vinkenhof uitstralen door de donkergroene tinten met de geelbruine tinten zijn een gevoel van warmte, en fijne plek om hier te wonen.

Een echte volksbuurt van weleer, zoals toen het St. Josephplein in de jaren 20 opgeleverd werd was, in de tijd dat veel mensen die bij Daalderop werkzaam waren hier woonden. Op de tekeningen is te zien dat er ook een tuintje komt op het plein en het doet me denken aan de oude ansichtkaarten van het Badhuisplein.

De renovatie van de andere huizen is nog in volle gang en het witte zeil over de daken geeft een grappig aanblik alsof de huizen nog deels als cadeautjes ingepakt zitten.

Extra parkeerplaatsen Graaf Waltgerlaan Tiel

Na de grondige renovatie van de flats aan de Graaf Waltgerlaan eerder dit jaar in opdracht van de SCW, waarbij er onder andere liften geplaatst zijn, is nu het terrein rondom de flats aan de beurt, de groene strook wordt vervangen door meer parkeerplaatsen voor de bewoners. Al met al begint de grote renovatie nu zijn vruchten af te werpen en is de buurt een stuk gemoderniseerd.
Na de grondige renovatie van de flats aan de Graaf Waltgerlaan eerder dit jaar in opdracht van de SCW, waarbij er onder andere liften geplaatst zijn, is nu het terrein rondom de flats aan de beurt, de groene strook wordt vervangen door meer parkeerplaatsen voor de bewoners. Al met al begint de grote renovatie nu zijn vruchten af te werpen en is de buurt een stuk gemoderniseerd.