Tag: stadsgracht tiel

Leggen van de fruitmozaïeken langs de gracht in Tiel weer begonnen.

Het is weer een drukte van jewelste rondom de Stadsgracht in Tiel. Binnen enkele dagen verreizen ware kunstwerkjes langs de Gracht die jaarlijks vele bezoekers trekken. Het leggen van de fruitmozaïeken kent een lange traditie die ieder jaar weer plaats vind in de Fruitcorsoweek.

ruitmozaieken-tiel-6-september-2016-aanleg-begonnen (3) ruitmozaieken-tiel-6-september-2016-aanleg-begonnen (2) ruitmozaieken-tiel-6-september-2016-aanleg-begonnen (1) ruitmozaieken-tiel-6-september-2016-aanleg-begonnen (6) ruitmozaieken-tiel-6-september-2016-aanleg-begonnen (8) ruitmozaieken-tiel-6-september-2016-aanleg-begonnen (7) ruitmozaieken-tiel-6-september-2016-aanleg-begonnen (10) ruitmozaieken-tiel-6-september-2016-aanleg-begonnen (11) ruitmozaieken-tiel-6-september-2016-aanleg-begonnen (12) ruitmozaieken-tiel-6-september-2016-aanleg-begonnen (4)

 

Gouden Slinger brug over de gracht in Tiel.

Men gaat beginnen met de bouw van een extra voetgangersbrug over de stadsgracht in Tiel. Voor de mensen die nog even snel naar de Albert Heijn willen en in de Dominicushof wonen is dit erg fijn, eerst moesten zij omlopen en nu kunnen ze een kortere weg nemen. De brug is ook ideaal voor mensen die even het Kalverbos willen inlopen en om de voetgangersstroom tijdens evenementen als het Fruitcorso te reguleren.

Het Rotterdamse ontwerpbureau wUrck kwam met het goedgekeurde ontwerp en de uitvoering wordt gedaan door Haasnoot Bruggen. De brug krijgt als naam “De Gouden Slinger”, door de slingerede beweging wordt enerzijds de verbintenis met de stromende gracht benadrukt en anderzijds ontmoedigd men hiermee fietsers en bromfietsers.

Het goud komt voort uit een gouden coating die men op de brug gaat toepassen, dit sluit aan bij de kleur van de Gemeente Tiel. Het mooie is dat straks de brug geen zichtbare verankering in de grond zal hebben, waardoor je echt het gevoel krijgt dat de brug mooi overloopt in het gras op het Kalverbos.

De-Gouden-Slingerbrug-stadsgracht-tiel (2)

De-Gouden-Slingerbrug-stadsgracht-tiel (3)

De-Gouden-Slingerbrug-stadsgracht-tiel (1)

De-Gouden-Slingerbrug-stadsgracht-tiel (4)

De-Gouden-Slingerbrug-stadsgracht-tiel (5)

Luierende kat langs de Gracht in Tiel, voorjaar 2016.

stadsgracht-tiel-kat-sint-maartenskerk

De wind blies gemeen kil tegen je aan deze verder zonnige voorjaarsdag. Het gevoel dat de lente er aan komt zwermt om de fruitbomen en de bloemen in de knop heen. Her en der zie je al voorzichtig een tulp uit de grond komen, en het is nog even wachten op de bloesem.

Langs de gracht in Tiel zie je de Sint-Maartenskerk al mooi in het voorjaarslicht staan, een kat ligt luierend op de stenen langs de stadsgracht, net buiten de schaduw van een auto te genieten van de zon. Als nu de wind nog zou gaan liggen zou het werkelijk een prachtig voorjaar worden.