Tag: uiterwaarden

Zonsondergang op de Wetlands in Tiel, erg mooie lucht!

Het was vandaag weer zo’n zeldzaam mooie zonsondergang, hier op de Wetlands is het koud en kil, er liepen geen mensen en de beekjes en kleine stromingen die overblijven als het water zakt zijn dichtgevroren. Het geeft een gevoel van ver buiten de Betuwe te zijn. Héérlijk om hier met de camera rond te dwalen!

Zonsondergang op de uiterwaarden tussen Wamel en Dreumel.

zonsondergang-uiterwaarden-dreumel-wamel-avond

kleurige-lucht-zonsondergang-water

waal-tiel-avondfotografie-stadslichten

Voor het eerst in dagen was het vandaag een wat minder bewolkte regenachtige dag. De zonsondergang was prachtig op de uiterwaarden tussen Wamel en Dreumel, en het witte sop aan de oever leek wel snel of ijs, alsof ik in Noorwegen door de bossen langs een meer aan het wandelen was. Prachtig.

Onderweg terug naar de veerpont ook nog een foto van Tiel gemaakt aan de andere kant van de Waal. Als je aan de overkant in het donker wandelt valt je pas op hoeveel licht de stad afgeeft aan de omgeving!

Uiterwaarden langs de Waal in Boven-Leeuwen.

De uiterwaarden langs de Waal staan er droog bij. Het waterpeil is laag en veel bomen staan droog terwijl hun wortels zichtbaar zijn. De zon schijnt nog fijn deze nazomerdagen en je kunt hier op de uiterwaarden in Boven-Leeuwen een flink eind tussen de bossen doorlopen en opeens oog in oog met gehoornde koeien staan.

wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (2) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (5) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (6) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (7) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (1) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (8) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (9) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (10) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (11) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (4)