Tag: waal

Hier áán de Tielse kust is het lekker warm en zonnig.

Hier aan de Tielse kust kan het in de winter ook spoken, het water in de Waal kan hoog staan, of juist héél laag. Nu op warme dagen is het heerlijk vertoeven langs het Paardenwater, de margrieten groeien hoog boven het gras uit, de golven komen langzaam op je af, en de zon brand je lijf lekker bruin.

Struinen en beleven langs de Waal in verschillende jaargetijden.

Al struinend langs de Waal kom je van alles tegen, kleine aangespoelde verhalen, vormen die tot de verbeelding spreken, nietszeggende stukken fruit die toch weer een heel anders iets worden zodra je ze in een schelp legt, een toetsenbord met Waal achtergrond, stukgeslagen tv’s en zo veel meer! Even je hoofd leeg maken en luisteren naar de stroom golven, de Waal is altijd een fijne plek om te zijn!

Bolder meerpalen langs de Waal in Nijmegen met emoticons.

Langs de Waalkade in Nijmegen zag ik deze verschillende gele bolders met grappig emoticons erop staan. De één keek wat vrolijker als de ander, en je zou er zo een serie van kunnen maken. Moest meteen aan mezelf denken voor ik s’morgens koffie op heb, en daarna als ik wakker ben, en met open ogen de omgeving in staar.

Boei langs de Waal bij laag water met Tiel op de achtergrond.

Terwijl het water nu weer stijgt was het de afgelopen maanden erg laag water. Een boei klotste wat onthutst tegen de oever van de Waal in Wamel, de waterkant is nu wel heel dichtbij gekomen. Op de achtergrond is Tiel als verlichte stad bij avond goed zichtbaar. Het is een bijzonder gevoel als de lichten van de overkant helemaal de Waal over glijden en zelfs je schoenen en het strand raken waar je in de vroege avond staat.