Brasserie NU, de vroegere Hamsche Brug langs de Daver in Kerk-Avezaath.

Langs de Daver in Kerk Avezaath staat de mooie Brasserie Nu.

Langs de Daver in Kerk Avezaath staat de mooie Brasserie Nu. Net over de Linge is deze plek al eeuwenlang een bekende plek net buiten Tiel. Tot 2008 heette het restaurant De Hamsche Brug waarna het voor bijna een half miljoen verbouwd werd en verder ging onder de naam Brasserie Nu. Meer gericht op de moderne tijd qua eten en inrichting.

Al in 1764 werd er veergeld geïnd naar de overkant van de Linge, en later tolgeld toen er een brug kwam. Nu is dat moeilijk voor te stellen omdat het eigenlijk een beetje een verlaten glorie is, de stroming qua verkeer is er wat uit, maar dat maakt het ook wel een idyllische plek net buiten de stad.

Als je onder de bomen door bent die in langs de Culemborgse Grintweg staan en je ziet de mooie Brasserie dan is dat wel een verademing. Op foto’s in het archief is het gebouw te zien zoals het in 1975 opgeleverd werd.

Deze foto is gemaakt vanaf de onderzijde van de brug, liggend op het beton om de weerspiegeling in het water er zo goed mogelijk op te krijgen.


Een foto gezien die je wil gebruiken in een publicatie, op een website of voor privé gebruik? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving.

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel of educatief gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.


Gerelateerde berichten: