Burcht van Leiden een rijksmonument met ruim 1000 jaar geschiedenis.

Afgelopen weekend was ik in Leiden en maakte een impressie van de binnenstad. Zodoende kwam ik natuurlijk in de Burcht van Leiden terecht.

De Burcht van Leiden draagt een geschiedenis met zich mee die ruim 1000 jaar terug in de tijd gaat. Via een toegangspoort uit de 17e eeuw wandel je de burcht op. De heuvel waar de burcht op staat is kunstmatig aangelegd. De ringmuur werd omstreeks 1275 gebouwd. Met ruim 80 centimeter dikke muren en de vele schietgaten was het in de 12 eeuw een goed werkend verdedigingsmiddel voor de stad. In de loop der eeuwen verloor de burcht haar militaire functie doordat de burcht steeds meer opging in de zich uitbreidend stad.

Vanaf de burcht heb je een prachtig uitzicht over de daken. In de schemering en zeker nu tijdens de feestdagen zie je het licht van de stad extra fraai. Het is een komen en gaan van bezoekers, en een aanrader om de burcht te bezoeken.


Een foto gezien die je wil gebruiken in een publicatie, op een website of voor privé gebruik? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving. Getoonde bedragen zijn incl. 21% btw.

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel, educatief en/of non-profit gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.


Gerelateerde berichten: