De Valkenburgse Geulpoort is herbouwd en binnenkort open voor publiek.

Midden in het centrum van Valkenburg staat de markante Geulpoort. Gevoelsmatig denk je dat deze poort er al honderden jaren staat. Echter niets blijkt minder waar; de poort werd in 2015 opgeleverd!

Oorspronkelijk stamt de poort uit de 14e eeuw als onderdeel van de stadswal. In de 17e eeuw werd de Geulpoort afgebroken en het zou tot 2010 duren alvorens men tijdens opgravingen de restanten vond van de fundering van de oude poort. Men vatte al snel het plan op om de poort te herbouwen zodat men het historische karakter van de stad nog meer kon benadrukken.

In 2014 werd de Geulpoort gebouwd, de gebruikte steensoort is een Limburgse mergel waardoor het mede zo authentiek lijkt. Begin 2015 werd de nieuwe poort officieel geopend. De huurder “Wij zijn Valkenburg” gaat er voor zorgen dat de poort opengesteld wordt voor publiek zodat men straks voor een kleine vergoeding kan genieten van het uitzicht.

 

 

 

 

Bekijk meer foto’s in het fotoalbum Valkenburg


Een foto gezien die je wil gebruiken in een publicatie, op een website of voor privé gebruik? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving.

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel of educatief gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.


Gerelateerde berichten: