Familie slak aan de wandel in het Zoelense Bos.

De familie slak maakt een wandeling – net als mij in het Zoelsense bos, ik door het hele bos, de slag over een tak - moeder slak bewaakt de boel terwijl de baby slak zich langzaam en wat onwennig een weg baant over de dunne tak, het is als balanceren op een koord terwijl de kleefstof van de slak de slak op haar plaats houdt. Het valt mij op hoeveel slakken er bij vochtig weer zijn, vaak als ik ze op het pad zie tijdens het wandelen pak ik ze op om ze aan de zijkant in het groen te zetten. Het is niet leuk om te horen hoe een slak zijn leven verliest onder je voeten met een luide krak, dus hoewel het misschien weinig toevoegt aan het bestaan is het idee dat je een klein leven kan redden wel geruststellend.
De familie slak maakt een wandeling – net als mij in het Zoelsense bos, ik door het hele bos, de slag over een tak – moeder slak bewaakt de boel terwijl de baby slak zich langzaam en wat onwennig een weg baant over de dunne tak, het is als balanceren op een koord terwijl de kleefstof van de slak de slak op haar plaats houdt. Het valt mij op hoeveel slakken er bij vochtig weer zijn, vaak als ik ze op het pad zie tijdens het wandelen pak ik ze op om ze aan de zijkant in het groen te zetten. Het is niet leuk om te horen hoe een slak zijn leven verliest onder je voeten met een luide krak, dus hoewel het misschien weinig toevoegt aan het bestaan is het idee dat je een klein leven kan redden wel geruststellend.
Zoelen