Kleine Plantage Tiel bij herfst op een mistige november dag.

Het stadspark de Kleine Plantage in Tiel heeft al een lange geschiedenis en staat vandaag de dag wat verscholen langs de Nieuwe Tielseweg, en loopt door tot de ingang van het Hertenkamp en gaat dan de bocht om en loopt dan via de Kwelkade door tot aan het Gerechtsgebouw. In de november mist maakt het een dromerige indruk, het is diep in de herfst, de bomen worden kaal, en het voelt koud aan. Als je hier loopt voelt het echt alsof je in een stukje van vroeger Tiel loopt. Ik ken de foto’s van dames met paraplu’s maar ook van mijn familie die in de buurt van het park opgroeide. Het ademt die geschiedenis van weleer terwijl het ook altijd zijn eigen weg gaat als onderkomen voor een heleboel eenden en meeuwen die er dankbaar gebruik van maken dat passanten vanaf het houten bruggetje naar het Hertenkamp brood naar ze gooien.
Het stadspark de Kleine Plantage in Tiel heeft al een lange geschiedenis en staat vandaag de dag wat verscholen langs de Nieuwe Tielseweg, en loopt door tot de ingang van het Hertenkamp en gaat dan de bocht om en loopt dan via de Kwelkade door tot aan het Gerechtsgebouw.

In de november mist maakt het een dromerige indruk, het is diep in de herfst, de bomen worden kaal, en het voelt koud aan. Als je hier loopt voelt het echt alsof je in een stukje van vroeger Tiel loopt. Ik ken de foto’s van dames met paraplu’s maar ook van mijn familie die in de buurt van het park opgroeide.

Het ademt die geschiedenis van weleer terwijl het ook altijd zijn eigen weg gaat als onderkomen voor een heleboel eenden en meeuwen die er dankbaar gebruik van maken dat passanten vanaf het houten bruggetje naar het Hertenkamp brood naar ze gooien.

Tiel