Lambertuskerk kerk in Buren vanaf de Hoge Kornseweg gezien bij nacht.

sloote-buren-nacht-sterrenhemel-15-mei-2015

Donker, zo donker, op mijn fiets vanuit Erichem naar Tiel. Op deze landweggetjes zie je geen verlichting en het lampje wat ik voor net iets meer als een euro gekocht had bij de Action droeg ook niet veel bij tot de zichtbaarheid. Het was wel dat ik nu snap waarom die witte streepjes op de weg staan anders zie je echt helemaal geen donder.

De kikkers waren wel druk in de weer kon ik horen, ze overstemden de duisternis luid en duidelijk, en ik was de vreemdeling die in het donker naar de stad kwam; het verhaal binnen kwam lopen zoals in Zola’s Germinal. Eigenlijk heb je er geen weet van hier in de stad; hoe gitzwart de nacht nog kan zijn, zo donker dat je echt niets om je heen herkent.

Toen ik op de kruising Hoge Kornseweg kwam kon ik mij maar moeilijk oriënteren; afgelopen winter had ik een foto gemaakt met op de achtergrond de kerk te Erichemm en op de voorgrond het slootje, maar nu lag het slootje de hele andere kant uit en het bleek al snel dat ik eigenlijk in de war was, want ik kon wel een foto maken van de Lambertuskerk in Buren met op de voorgrond en soort watergras in de sloot.

De lucht was mooi met een lange camera sluitertijd, helaas was er niets van te zien in de werkelijkheid, behalve dan de kil aan de hemel staande satelliet; als die van de NSA zou zijn weet ik zeker dat ze mij 5 tot 10 minuten kwijt zijn geweest in dit labyrint van landweggetjes gevuld met voor mij bijna te tastbaar donker.


Een foto gezien die je wil gebruiken in een publicatie, op een website of voor privé gebruik? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving. Getoonde bedragen zijn incl. 21% btw.

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel, educatief en/of non-profit gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.


Gerelateerde berichten: