Open dag bij Lijstenmakerij & Galerie Amy aan de Koelenhofstraat 33 in Tiel.

Op zaterdag 1 november vond bij Lijstenmakerij & Atelier Amy een open dag plaats. Vanaf 11:00 tot 15:00 uur kon men onder andere een expositie met veel verschillend werk van diverse kunstenaars verbonden aan de Schildersclub Centrum Westroyen bewonderen, keurig gescheiden van elkaar door houten wanden en dromerige verlichting.

Perfect uitgelicht was het niet, voor mijzelf vind ik dat juist wel fijn omdat het warme geelachtige licht wat minder agressief overkomt op de kijker als daglicht. Er stonden schaaltjes met cake en appelflappen klaar, verse lekkere koffie en vooral erg aardig gezelschap.

Er werd gewerkt aan een stilleven en aan een abstract schilderij met acrylverf. Een erg leuke ruimte, door het lage plafond en de houten wanden en hoekjes van de ruimte die weer allerlei op zichzelf staande werkjes verbergen verwordt het een soort verkenningsplek. Zo zie je de beelden die aan Paaseiland doen denken op de vensterbank en dan weer figuratieve tekeningen, landschappen, abstracte werken en opeens iets heel anders…kaarten en sieraden.

De leden van de Schildersclub Centrum Westroyen zitten wat onthand. Er heerst onduidelijkheid in het beleid van de gemeente. Eigenlijk zou hun ruimte komen te vervallen, de gemeente zal de subsidie intrekken aan de Welzijnsvereniging Mozaïek en dat zou voor de deelnemers een grote stijging van de kosten betekenen die veel cursisten niet kunnen opbrengen. Dit nog los van hoe de precieze invulling van de nieuwe situatie hanteerbaar gemaakt zou moeten worden voor het begin van het komende jaar (het is immers al 1 november).

Op 29 oktober was in de Gelderlander te lezen dat de Gemeente Tiel de kosten op zich zal blijven nemen na 1 januari 2015. Dit aldus een toezegging door wethouder Marcel Melissen. De gebruikers worden echter wel verantwoordelijk gesteld voor de dagelijkse beheertaken zoals het schoonmaken, de catering en het sleutelbeheer. Eigenlijk snap ik niet helemaal wat er nu gaat gebeuren, want de bezuiniging van 180.000 euro op welzijnsorganisatie Mozaïek blijft staan – wordt vervolgd vermoed ik.

atelier-amy-tiel-open-dag-2014 (1)

kaarten-ingang-atelier-amy

bezoekers-open-dag-atelier-amy

atelier-amy-tiel-open-dag-2014 (4)

 

atelier-amy-tiel-open-dag-2014 (5)

atelier-amy-tiel-open-dag-2014 (6)

atelier-amy-tiel-open-dag-2014 (2)

atelier-amy-tiel-open-dag-2014 (7)

live-schilderen-kunst-atelier-amy

schilderij-stilleven-maken

stilleven-schilderen-atelier-amy

open-dag-atelier-amy-2014

amy-nel-van-tintelen-atelier-open-dag

atelier-amy-open-dag-kunstenaars-centrum-westroyen (1)

atelier-amy-open-dag-kunstenaars-centrum-westroyen (2)

atelier-amy-tiel-open-dag-2014 (8)

beelden-raam-atelier-amy

atelier-amy-tiel-open-dag-2014 (3)

stichting-exitingdreams-helikopter-vlucht-roermond

Om nog even terug te komen op Galerie Amy, de expositie van de schildersclub is te bezichtigen tot 26 november 2014 in de Koelenhofstraat 33 te Tiel. Ook is Amy onderdeel van de stichting Exitingdreams die dromen werkelijk maakt voor mensen. Zo werd er op 27 en 28 september een helikopter vlucht gemaakt met kinderen die langdurig ziek zijn boven Roermond en wordt er momenteel gewerkt aan een kruidentuin voor minder valide mensen. Meer informatie kunt u vinden via: http://www.koelenhofstraat33.nl/ of http://www.excitingdreams.nl/

 


Gerelateerde berichten:


Fotolicenties


Zag je een mooie foto die je wil gebruiken in een publicatie, op een website, in een advertentie of juist privé voor een wanddecoratie aan de muur? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving (getoonde bedragen zijn incl. btw).

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel, educatief en/of non-profit gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,19

Voor het gebruik van meerdere foto's, mag je mij natuurlijk ook direct e-mailen via: info@jean-paulopperman.nl

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.