Linge schuin tegenover Brasserie NU aan het einde van een onstuimige winter januari dag.

In de hoop om nog wat hagel op de weilanden in Zoelen vast te leggen fietste ik aan het einde van de middag die kant op. Groen, grijs en een bedompte januari sfeer met een harde wind trof ik daarvoor in de plaats aan. Hagel viel in kleine snippers uit de lucht, en de automobilisten leken vooral hun best te doen om mijn spijkerbroek te doorweken met kleurloze Slush Puppie drap in hun wens om snel thuis te zijn. <br /><br /> Toen ik de molen in Zoelen voorbij ging, zag ik in de verte een romige vuurrode gloed net boven de takken van de bomen uitkomen; de lucht boven de rode room was zwartblauw als waarschuwing voor de volgende ijsdouche die me te wachten stond. <br /><br /> Snel ging ik via de Parallelweg naar de Daver, het viaduct over, langs Brasserie NU, het bruggetje over – en toen wist ik het even niet meer. Snel het hekwerk over en naar de Linge toe. Gelukkig had ik de waterdichte laarzen aan, dus hop de Linge in en deze foto maken. <br /><br /> Het mooie was dat de roodachtige gloed wat minder intens was geworden maar wel meer opgeschoven zodat deze in lijn met de Linge kwam te liggen. Ik schrok best wel toen opeens de lucht fel verlicht werd door een bliksemschicht die akelig dichtbij leek te zijn (het zal echt geen 200 meter geweest zijn) waarna een knal volgde die deed denken aan een lawinepijl in de lucht maar dan veel doffer van klank. <br /><br /> Gelukkig had ik deze foto gemaakt toen al gemaakt, want besloot om snel het water uit te gaan en met de fiets onderdak te zoeken bij de Taxaco benzinepomp aan het einde van de straat langs de Lingeweg.

In de hoop om nog wat hagel op de weilanden in Zoelen vast te leggen fietste ik aan het einde van de middag die kant op. Groen, grijs en een bedompte januari sfeer met een harde wind trof ik daarvoor in de plaats aan. Hagel viel in kleine snippers uit de lucht, en de automobilisten leken vooral hun best te doen om mijn spijkerbroek te doorweken met kleurloze Slush Puppie drap in hun wens om snel thuis te zijn.Toen ik de molen in Zoelen voorbij ging, zag ik in de verte een romige vuurrode gloed net boven de takken van de bomen uitkomen; de lucht boven de rode room was zwartblauw als waarschuwing voor de volgende ijsdouche die me te wachten stond.Snel ging ik via de Parallelweg naar de Daver, het viaduct over, langs Brasserie NU, het bruggetje over – en toen wist ik het even niet meer. Snel het hekwerk over en naar de Linge toe. Gelukkig had ik de waterdichte laarzen aan, dus hop de Linge in en deze foto maken.Het mooie was dat de roodachtige gloed wat minder intens was geworden maar wel meer opgeschoven zodat deze in lijn met de Linge kwam te liggen. Ik schrok best wel toen opeens de lucht fel verlicht werd door een bliksemschicht die akelig dichtbij leek te zijn (het zal echt geen 200 meter geweest zijn) waarna een knal volgde die deed denken aan een lawinepijl in de lucht maar dan veel doffer van klank.

Gelukkig had ik deze foto gemaakt toen al gemaakt, want besloot om snel het water uit te gaan en met de fiets onderdak te zoeken bij de Taxaco benzinepomp aan het einde van de straat langs de Lingeweg.

 

 


Een foto gezien die je wil gebruiken in een publicatie, op een website of voor privé gebruik? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving.

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel of educatief gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.


Gerelateerde berichten: