Love locks of liefdesslotjes Groenburgwal Amsterdam verwijderd.

Vanmorgen zag ik op RTL nieuws een kort item over de liefdesslotjes op de brug langs de Groenburgwal in Amsterdam, de gemeente was druk om alle slotjes te verbreken en te verwijderen vanaf de brug. Toevallig maakte ik er enkele maanden geleden een aantal foto’s van.

De love locks zijn een uit Parijs overgewaaid idee om de liefde te bezegelen door middel van een slotje op een brug, hekwerk, of gevel. Hier op de Groenburgwal met op de achtergrond de Zuiderkerk en de Raamgracht zijn een van de mooiste plekjes in Amsterdam, of nou ja, een van de heel veel mooie plekjes.

Langs het IJ zie je ook veel van deze slotjes hangen, echter hier werd het echt een toeristische attractie en zag je bijna als een wespennest de liefdesslotjes de brug overnemen. Erg mooi.

lovelocks-Groenburgwal-amsterdam-brug-liefde-slotjes (3)

lovelocks-Groenburgwal-amsterdam-brug-liefde-slotjes (1)

lovelocks-Groenburgwal-amsterdam-brug-liefde-slotjes (2)


Een foto gezien die je wil gebruiken in een publicatie, op een website of voor privé gebruik? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving. Getoonde bedragen zijn incl. 21% btw.

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel, educatief en/of non-profit gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.


Gerelateerde berichten: