Magere brug over de Amstel te Amsterdam bij avond.

Eén van de meest bekende bruggen in Amsterdam is ongetwijfeld de prachtig verlichte Magere Brug over de Amstel. Jaarlijks het decor voor het concert aan de Amstel. Al aan het einde van de 17e eeuw lag hier een brug over de Amstel. In de loop der jaren werd de brug vervangen en gerestaureerd. Sinds 1994 wordt de brug niet meer met de hand geopend en gesloten door brugwachters.

De naam “Magere Brug” is afkomstig van de magere jaren na het rampjaar 1672. De economische terugslag maakte een brug overbodig. Toen men aan het einde van de 17e eeuw toch besloot om een brug te bouwen, werd het oorspronkelijke ontwerp zo uitgedund (en de brug werd letterlijk smaller) dat men de brug “Magere brug” besloot te noemen.


Een foto gezien die je wil gebruiken in een publicatie, op een website of voor privé gebruik? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving. Getoonde bedragen zijn incl. 21% btw.

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel, educatief en/of non-profit gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.


Gerelateerde berichten: