Molen de Put te Leiden en de Rembrandtbrug over het Galgewater.

Hoewel vanaf een afstand korenmolen De Put aan het Galgewater te Leiden erg oud aandoet, is de molen zeer recentelijk gebouwd (1987).

Het is een replica van de originele korenmolen die hier omstreeks 1619 stond. Deze molen brandde in 1640 af, werd herbouwd en later vervangen door een hogere stellingmolen. Nadat deze nieuwe stellingmolen werd gesloopt heeft er ruim 150 jaar geen molen op de plek gestaan. Totdat de Rijnlandse molenstichting het idee lanceerde om op de in 1982 door archeologen aangetroffen paalfunderingen de standerdmolen te herbouwen.

De naam voor de molen komt van Jan Jansz Put, de opdrachtgever voor de bouw van de originele molen in 1619.

De ophaalbrug die zich op enkele foto’s bevind is de Rembrandtbrug. Deze ophaalbrug is een replica van de brug die in 1817 werd gesloopt. De huidige brug werd gebouwd in 1983. De naam voor de brug in ontleend aan Rembrandt die in het verlengde van de brug (de Weddesteeg) opgroeide.


Een foto gezien die je wil gebruiken in een publicatie, op een website of voor privé gebruik? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving. Getoonde bedragen zijn incl. 21% btw.

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel, educatief en/of non-profit gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.


Gerelateerde berichten: