Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem in het voorjaar.

Afgelopen donderdag ging ik naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, in mijn gedachte zou het een vrij klein museumpark zijn, echter in de praktijk bleek het een erg groot museum te zijn waar erg veel te zien valt. Het is erg leuk dat je de boerderijen van binnen kunt bekijken.

De dame in het kampgebouw Lage Mierde, waar eind jaren 40 het opvangkamp voor de  KNIL-militairen uit Indonesië was gevestigd gaf een uitgebreide uitleg, en het is goed te zien wat het verschil in de leefomgeving van de kampbeheerder en de oud militairen.

In de warme lentezon was het terras bij de poffertjeskraam goed gevuld, en het trammetje droeg de naam van mijn voetbalclub. Het was ook bijzonder om een plaggenhut van binnen te zien, en de goederenloods van Van Gend & Loos die vroeger in Tiel stond.

Ik zag de goederenloods altijd als ik vanuit de trein in Tiel aankwam en het zag er altijd zo vervallen uit, en nu is het helemaal opgeknapt en binnen is een hele presentatie te zien. Het museum is echt een aanrader op een mooie lentedag. Het is eventueel te combineren met een bezoek aan Burgers Zoo, al denk ik dat het museum zelf al genoeg indrukken biedt.

 

Arnhem