Nieuwe sfeerverlichting in de Tielse Binnenstad.

De herfst en het verloren uur zorgen ervoor dat het al vroeg donker wordt. Even na 17:00 gaat de zon onder en begint de schemering. Hier in de Tielse binnenstad heeft men een aanzet gemaakt om de binding met Tiel als fruitstad nog wat te laten voort groeien.

 

De sfeerverlichting is vernieuwd en aangevuld met appels die eveneens van lampjes zijn voorzien. Ze hangen als een soort lampion strobaaltjes hoog boven de straat.

 

Wat minder aanwezig doch een stuk lastiger te ontcijferen is de aluminium schemerlamp die kunstenaar Erik Buijs maakte als onderdeel van het kunstwerk “Wâ sedde gij” ter ere van Hannes. “Wâ sedde gij”, was de naam van de column die Hannes voor de Tielsche Courant schreef in voor mij vaak gemakkelijk te spreken maar onbegrijpbaar om te lezen dialect.

 

Onderweg naar huis loop ik nog langs Blijdesteijn, de warme verlichting binnen en de hoge glazen pui doen niet Tiels aan – hoewel nu Zinder erbij is gekomen, kunnen we wel vooruit kijken; het blauwe uur is té donker geworden, de camera kan terug in de tas en de stad zet kleine “dappere”  – met vallen en opstaan – stapjes vooruit.

 

Schemerlamp kunstenaar erik buijs hannes bank tiel groenmarkt

 

Restaurant hart van de betuwe tiel avond

 

Waterstraat tiel fruit appel sfeerverlichting

 

The young 1 waterstraat tiel

 

Blijdesteijn mode voorstad tiel

 


Een foto gezien die je wil gebruiken in een publicatie, op een website of voor privé gebruik? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving.

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel of educatief gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.


Gerelateerde berichten: