Opening Zinder door prinses Beatrix op donderdag 26 oktober 2017.

 

Op donderdagmiddag 26 oktober, werd Zinder officieel geopend door prinses Beatrix. Binnen was het erg druk met vele genodigden en kinderen die hun talent deelden met de prinses. De prinses kwam rond 14:30 aan bij Zinder met haar gevolg. Enkele motoragenten reden voorop, en wij stonden al klaar met de camera. Kinderen van het WijkOrkest zorgden voor een muzikale ontvangst. Het WijkOrkest bestaat uit schoolkinderen die op De Regenboog, Moespot of De Waaijer zitten en daar onder begeleiding leren om een muziekinstrument te bespelen en om samen als orkest op te treden.

 

Ingedeeld in persgroep A mocht ik de openingsceremonie zien; na een muzikale intro volgde een kort openingswoord en de symbolische druk op “de” rode knop om Zinder officieel te open. Nadat prinses Beatrix op de knop had gedrukt, werd de zaal voor even gehuld in gouden confetti – altijd een mooi gezicht. Daarna haasten naar boven om in het atelier het kleien vast te mogen leggen. De kinderen waren druk bezig met het vormen en draaien van potjes en schalen van klei onder leiding van Joan Tesser. Prinses Beatrix toonde veel interesse voor de kinderen en de kinderen konden dit duidelijk waarderen; erg leuk om te zien – dat de pers aan de zijkant stond te ploeteren om een leuk plaatje te schieten terwijl de kinderen zo ontspannen en natuurlijk met de voormalige koningin omgingen. 

 

De koningin verliet het atelier en wij werden door onze twee begeleidsters naar het restaurant gedelegeerd alwaar we koffie kregen en een gebakje van Bakkerij Van Ooijen. Na ongeveer 20 minuten mochten wij naar buiten om het vertrek van prinses Beatrix vast te leggen. Helaas mocht ik niet bij de dansvoorstelling aanwezig zijn; de witte ruimte in combinatie met de prinses en haar reflectie op de glanzende vloer hadden vast prachtige foto’s kunnen opleveren, hetzelfde geldt eigenlijk voor de mooie grote harpen 🙂 maar ja het is goed dat er regels zijn anders zou ik overal met mijn neus bovenop willen staan..

 

Buiten in het persvak viel mijn oog al snel op de gele kunststof bankjes – mooie trapjes – om het vertrek vanaf een iets hoger standpunt vast te leggen. Prinses Beatrix kreeg nog een bloemetje aangeboden van een bezoekster en maakte een praatje met de bezoekers die op de gebeurtenis waren afgekomen. Het is erg leuk te zien hoe kwiek en geïnteresseerd ze overkomt, voor iedereen een woordje of een gebaar. Even later stapte ze in de auto om Tiel te verlaten; Tiel achterlatend met een leuke herinnering.

 

De gouden snippers werden snel bijeen geveegd, de bezoekers verlieten het gebouw met een boek over Zinder onder de arm en na 17:00 was het gebouw weer open voor het reguliere bezoek.

 

 


Een foto gezien die je wil gebruiken in een publicatie, op een website of voor privé gebruik? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving.

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel of educatief gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.


Gerelateerde berichten: