OV-Terminal Arnhem, een ontwerp van architect Ben van Berkel.

Toen ik in 1994 op school zat in Arnhem begon het project om de stationsomgeving drastisch aan te pakken steeds meer vorm te krijgen. Vele jaren is men bezig geweest; oorspronkelijk was er een ontwerp gemaakt door Teun Koolhaas, echter dit ontwerp werd na vele protesten uit de omgeving toch niet uitgevoerd.

In 1996 werd er definitief een streep door het ontwerp van Teun Koolhaas gezet en men kon terug naar de tekentafel. Een ontwerp gemaakt door architect Ben van Berkel werd unaniem gekozen. De huidige OV-terminal leverde vele hoofdbrekens op met betrekking tot de uitvoering ofwel de onmogelijkheid om het uit te voeren. Geen enkel bouwbedrijf wilde het ontwerp uitvoeren.

Uiteindelijk is dit toch gelukt en de huidige OV-Terminal won zelfs in 2015 De Nationale Betonprijs. Het is dan ook een hele bijzondere futuristische plaats geworden. Architectonisch een waar kunststukje.



Originele foto in hoge resolutie downloaden:

Kies een licentie en via e-mail ontvang je een download link naar de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling kan via iDeal of Bankoverschrijving (bedragen incl. btw).

Online gebruik - €17,19Redactioneel of educatief gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

*Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee, dan weet ik direct welke foto jij bedoeld!