Sfeerverlichting in Delft rondom de Nieuwe Kerk en het Stadhuis.

Aangekomen in Delft was de straat al behoorlijk vochtig, een verse regenbui was zojuist overgetrokken en de lucht had zich voorzien van diepgrijze deken. Voor fotografie een flinke tegenvaller, koud en kil – waterkoud, de camera besloeg al snel en er waren veel te lange sluitertijden nodig om uit de hand te kunnen schieten. Het bleek slechts een voorbode voor de regen die nog ging vallen.

 

Het miezerde flink aan het begin van de avond waardoor alles drijfnat wordt. Het romantische sfeertje van rokerige dromerige straatjes met warme verlichting was dan ook leuk totdat ik zo nat was dat ik dacht wegwezen hier; ik verlang naar de warme trein terug naar Rotterdam.

 

De imposante nieuwe kerk valt van overal vandaan op met haar ruim 108 meter hoge toren. Het verhaal gaat dat de kerk gebouwd werd nadat ene Jan Col samen met een bedelaar aan wie hij net wat brood had gegeven een visioen kregen zodra zij omhoog keken; zij zagen een grote gouden kerk en zij waren ervan overtuigd dat deze kerk gebouwd moest worden. De bedelaar overleed al snel, echter 30 jaar na het bijzondere voorval werd begonnen met de bouw van de kerk op deze plaats. We schrijven 1381. De enorme kerk is vooral bekend als grafkelder van Oranje-Nassau.

 

Aan dezelfde Markt staat het imposante Stadhuis van Delft, hoewel het eerste stadhuis rond 1200 gebouwd werd, zijn er vele wijzigingen aangebracht en na een grote brand in het begin van de 17e eeuw werd het Stadhuis herbouwd in de Hollandse renaissancestijl. Het markante gebouw geeft mij het gevoel in Middelburg te zijn.

 

Wat Delft nu in deze tijd van het jaar zo leuk maakt zijn de talloze kerstlichtjes boven de grachten en in de bomen. Het geeft de stad een hele romantische sfeer, vooral op zo’n regenachtige rokerige avond. Het bochtje van de Voldersgracht naar de Vrouwenregt met Eetcafé de Ruif is een heel markant mooi fotogeniek stukje Delft.

 

 

 

Stadhuis van delft

 

Stadhuis van delft 16e eeuw hollandse rennaisance

 

Trompetstraat delft nieuwe kerk

 

Vrouwenregt delft winterfoto

 

Kerstverlichting delft binnenstad vrouwenregt

 

Kerstversiering voldersgracht delft

 

Huizen kerstsfeer voldersgracht delft

 

Sfeerverlichting delft klaas vaak bedden

 

Vrouwenregt delft oude huizen avondfotografie

 

Sfeerverlichting burgwal delft

 

Marktkramen opruimen burgwal delft

 

Markt stadhuis van delft

 

Nieuwe kerk delft achterzijde vrouwenregt

 

Nieuwe kerk voldersgracht delft

 

Eetcafe de ruif delft kerstverlichting gracht

 

Kerst sfeerverlichting grachten delft

 

Sfeerverlichting delft vrouwjuttenland

 

Markt delft marktkramen winter

 

 


Een foto gezien die je wil gebruiken in een publicatie, op een website of voor privé gebruik? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving.

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel of educatief gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.


Gerelateerde berichten: