Sint-Lambertuskerk in Kerk-Avezaath uit de 15e eeuw.

sint-lambertuskerk-kerk-avezaath-daver

interieur-sint-lambertuskerk-kerk-avezaath-daver

orgel-sint-lambertuskerk-kerk-avezaath

verlichting-kerk-kroonluchter

Als je vanaf het viaduct over de A15 omlaag komt richting Kerk-Avezaath zie je boven de boomtoppen uit net het torentje van de Sint-Lambertuskerk. De kerk heeft een lange geschiedenis en dat voel je ook als je onder de poort door loopt het pad richting de kerk op. Al in de 11e eeuw stond hier een kerk en de huidige toren heeft daar nog de fundamenten van, halverwege de 17e eeuw in 1640 werd de toren verhoogd. In 1861 werd het schip afgebroken en herbouwd.

Het orgel stamt uit 1861 en is gebouwd te Zaltbommel, de kast waarin het orgel stond is in 1980 door een blikseminslag en een daarop volgende brand verwoest. Het orgel en de kast werden gerestaureerd en vernieuwd door het architectenbureau Temminck Groll.

De schildering op het plafond is zeker een aanrader om ook eens te bekijken. Deze kwam tevoorschijn tijdens restauratie werkzaamheden en zal uit omstreeks 1500 dateren.


Een foto gezien die je wil gebruiken in een publicatie, op een website of voor privé gebruik? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving.

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel of educatief gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.


Gerelateerde berichten: