Sneeuw en winter in Tiel.

Het gebeurd niet zo vaak dat de stad gehuld wordt in een dik pak sneeuw, en de laatste keer dat de gracht dicht heeft gezeten kan ik mij niet goed herinneren. Ongetwijfeld vaak gebeurd, maar dan wel voordat ik met fotograferen begon. In 2013 maakte ik een serie sneeuwfoto’s en begin 2012 ook.

Deze serie begint op een vrijdag 13 januari 2017; een flinke sneeuwbui trok over de stad, en ik ging er gewapend met paraplu en doekje voor de lens op uit; deze paraplu was al snel zo nat van het ijs dat het ijswater zo op de camera druppelde en het doekje raakte daardoor ook snel te doorweekt; vandaar de lensvlekken op de latere foto’s – veel te corrigeren viel er toen ook niet meer.

De kerk, binnenstad, de Waterpoort en het Gerechtsgebouw komen zo toch heel anders over. Het heeft iets magisch, die verstillende werking die sneeuw op de wereld heeft! Hieronder staan al mijn foto’s met sneeuw, ijs of gewoon winterse kou in Tiel.


Gerelateerde berichten:


Fotolicenties


Zag je een mooie foto die je wil gebruiken in een publicatie, op een website, in een advertentie of juist privé voor een wanddecoratie aan de muur? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving (getoonde bedragen zijn incl. btw).

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel, educatief en/of non-profit gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,19

Voor het gebruik van meerdere foto's, mag je mij natuurlijk ook direct e-mailen via: info@jean-paulopperman.nl

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.