avond

Pomona bij avond in de Waal aan de Wamel kant.

Geplaatst op zondag 29 november 2015

Het blijft nog even wennen, zowel de naam van het nieuwe voetveer tussen Tiel en Wamel alswel de vorm die toch heel anders is als de vertrouwde Hendrikus. Toch is het wel een fijn bootje om de Waal mee over te steken, een ruim dek, en voldoende ruimte om onder het afdak te staan. Dat was bij de oude Hendrikus wel anders. Als je daar binnen wilde zitten moest je eerst uitkijken dat je hoofd niet stootte en vervolgens oppassen dat je niet over het gladde trapje zou uitglijden om een flinke zeperd tussen oude houten banken te maken!

pomona-avond-tiel-vaart-waal

Bijna volle maan langs de Blatumsedijk in Buren.

Geplaatst op zondag 22 november 2015

blatumsedijk-buren-bomen-volle-maan

De maan schijnt al fel door de bomen die inmiddels volledig kaal en hoogkronkelig boven de weg uit tronen, een stille oude weg richting Buren. De Blatumsedijk is echt zo’n weg die waarschijnlijk vroeger druk bezocht werd door paardenwagens. De bomen staan wat scheef alsof ze lang en vaak harde windvlagen hebben moeten opvangen. De kronkelingen in de takken met het felle licht op de achtergrond van de maan doet me vaagjes aan Van Gogh en zijn avondlandschappen denken.

Bootjes aan het water langs de Lingemeer bij avond gezien.

Geplaatst op donderdag 23 juli 2015

Ik waande me even ver buiten de Betuwe vanavond tijdens het blauwe uur langs de Lingemeer bij Lienden. Veel mensen zaten nog buiten en een bootje passeerde nog in het bijna donker. Het doet me een beetje aan die kleine plaatsen als Giethoorn denken, vooral in de rust. Een erg mooi plekje.

Lingemeer-Lienden-gemeente-Buren-avond-foto (2)

Lingemeer-Lienden-gemeente-Buren-avond-foto (1)

Lingemeer-Lienden-gemeente-Buren-avond-foto (3)

Lingemeer-Lienden-gemeente-Buren-avond-foto (4)

 

Zonsondergang op het Amsterdam-Rijnkanaal in Tiel.

Geplaatst op woensdag 27 mei 2015

Deze foto is gemaakt vanaf de brug naar de Beldert over het Amsterdam-Rijnkanaal. Langzaam verdwijnt de zon achter de wolken, het moment van overgang. De dag wordt de avond, het blauwe uur zal weldra aanbreken en in een goed uur zal niets van de dag meer te herkennen zijn; voorzichtig neemt de nieuwe maan zijn plek in. Zelfs de schepen lijken kalmer te worden als de valt. De lange schaduwen van de dag worden korter en de auto’s die mij eerst nog af en toe stoorden op de brug door te toeteren komen met steeds grotere tussenpozen over de brug heen.

Deze foto is gemaakt vanaf de brug naar de Beldert over het Amsterdam-Rijnkanaal.

Langzaam verdwijnt de zon achter de wolken, het moment van overgang. De dag wordt de avond, het blauwe uur zal weldra aanbreken en in een goed uur zal niets van de dag meer te herkennen zijn; voorzichtig neemt de nieuwe maan zijn plek in. Zelfs de schepen lijken kalmer te worden als de valt. De lange schaduwen van de dag worden korter en de auto’s die mij eerst nog af en toe stoorden op de brug door te toeteren komen met steeds grotere tussenpozen over de brug heen.

Plattegrond bedrijventerrein Medel Tiel verlicht aan het begin van de avond.

Geplaatst op donderdag 21 mei 2015

 

Hoezeer ik ook van de omgeving hou, met zijn boerderijen, weilanden, bomen in alle soorten en maten, koeien, schapen en mij om appeltjes smekende paarden, vind ik hel af en toe ook erg leuk om in de avond in het blauwe uur over de bedrijventerreinen in de omgeving te fietsen, de rust die is wedergekeerd op de verlaten straten. De lantaarns met hun felle witte led verlichting geven een kille koude sfeer aan de leegte terwijl tegelijkertijd het een gevoel van levendigheid en activiteit oproept; althans in het verschiet voor de nieuwe ochtend dan. De plattegrond van Medel is ook verlicht en het bedrijf op de achtergrond ook, zo te zien de ingang van het H&M distributiecentrum.