Zonsondergang met mooie lucht langs de Dode Linge.

De lucht kleurde weer mooi vanavond, en ik ging nog snel even met de fiets op pad om deze lucht vast te leggen. Langs de Dode Linge weerspiegelde de lucht mooi in het rustige water, terwijl de groene struiken en het onkruid al flink begint te groeien.

Zwanen in de Dode Linge Tiel, naast de Hennepe.

Gisteren zag ik drie zwanen vrolijk in het water dobberen langs de Hennepe in Tiel. Met hun lange nekken duiken ze diep het water in om de struiken van de bodem omhoog te pulken. Het is een leuk gezicht, en als ze zo elkaar kruizen krijg je net de vorm van een hart.

Dode Linge langs de Hennepe bij avond gezien.

De Dode Linge kronkelt als een vergeten riviertje door het Betuwse landschap; een klein broertje van de bekende Linge, die als een lint de Betuwse dorpjes en plaatsen met elkaar verbind. Hier langs de Hennepe zijn de huizen verlicht, de eenden spartelen wat ongedurig met water, en een geen goedeavond wensende meneer komt met de […]

Licht in de duisternis langs de Dode Linge, Tiel.

De donkere avond warmt zich aan een klein lichtje, in de verte – verscholen tussen de boomtakken – helderwit, uitnodigend van kleur. Hondenuitlaters, groenwandelaars en een enkele verdwaalde, plotsklaps onthutst een stem verheffende eend karakteriseren de beweging in de verder stille avond; nu zijn ze al weer héén.

Dode Linge langs de Rivierenlandlaan in Tiel.

Voor even waren de regenwolken verdwenen. De blauwe lucht kwam tevoorschijn en de koeien stonden met hun kop naar het water gericht. Een mooi stukje natuur langs de Rivierenlandlaan in Tiel. De uitloper van de Dode Linge.