echteld

Schilderachtig herfstlicht op de uiterwaarden langs de Waal.

Dromerig verliest de natuur haar scherpe tekening aan het einde van de middag, als het warme herfstlicht een warme deken van schilderachtige penseelstreken over het gras, de bomen en struiken legt.

 

Hier langs de Waal varen de schepen druk voorbij, om in een moment gevangen te worden in de brede zonnestraal, die op het punt staat achter de horizon te verdwijnen; een donker wolk hangt al als een strijdbaar leger in de lucht; blauwe uur – voorwaarts.

 

Wandeling uiterwaarden echteld fotografie (2)

Wandeling uiterwaarden echteld fotografie (3)

Wandeling uiterwaarden echteld fotografie (4)

Wandeling uiterwaarden echteld fotografie (5)

Wandeling uiterwaarden echteld fotografie (6)

Wandeling uiterwaarden echteld fotografie (1)

Samen vergroeide bomen op de vroegere veerstoep in Echteld.

Naast de Prins Willem-Alexanderbrug in Echteld staan al vele jaren deze twee, samen met elkaar tot één vergroeide bomen. Ze zijn een herinnering aan de dagen van weleer, toen er nog geen brug lag en er op de huidige plaats van de brug een veerstoep was. Verdere informatie over de geschiedenis heb ik niet kunnen vinden. De bomen zijn in ieder jaar getijde een bijzonder monument op de uiterwaarden.

Kasteel Wijenburg in Echteld, op een mistige winterdag.

Op een mistige dag ziet alles er anders uit, de wereld wordt steeds kleiner en je voelt je letterlijk in de wolken. Hier bij Kasteel Wijenburg in Echteld, waar de kerstboom de winterse sfeer nog versterkt voel je jezelf even helemaal terug in de tijd. De ijsvorming op de struiken, bomen en planten geeft alles een extra lading.

Het Laantje naar Parijs, van waar je normaal al het kasteel en de Echteldse kerk ziet, was nu gehuld in mist, en leek een mysterieuze uitnodiging te verbergen naar een onbekende plaats. De mist.

Pagina 1 van 1512345...Laatste pagina »