Tag: koeien

Koeien bij zonsondergang langs de Schuttersteeg in Zoelen.

koeien-schuttersteeg-zoelen-weiland-zwarte-witte-koe-zonsondergang

De zon liet zich gisteren gelukkig wel zien; vandaag leek het wel een oneindige ochtend die na de middaguren over ging in de volgende avond in dit week-vak van 7 dagen.

Een grijze donkere smurrie lucht die het landschap en de zich erin voortbewegende mensen in slaap sukkelt.

Twee koeien stonden samen in het weiland; een beetje elkaar besnuffelen, een vlieg die de zomertijd overleeft heeft van elkaars gezicht wegwrijven en de zon die al achter de bomen wegzonk.

De dagen vlotten nu snel..

Koeien met hun poten in het water, Eiland van Maurik.

koeien-eiland-van-maurik-badderen-poten-in-het-water

Terwijl de meeste koeien van het groepje languit in het gras lagen op de weilanden rondom het Eiland van Maurik, stonden deze koeien vrolijk pootje te baden op hun eigen eilandje op het Eiland van Maurik. Even later kwamen ze nieuwsgierig op mij toelopen en bleven ze vlak voor mij staan. Jammer voor hun had ik natuurlijk de mooiste foto al gemaakt.

Koeien langs de uiterwaarden in Varik als een schilderij.

koeien-uiterwaarden-varik-molen-zomerdag

Dromerig en wat loom door de zomerhitte stonden en lagen de koeien aan het water op de uiterwaarden in Varik. Af en toe keken ze mij aan en dan vervielen ze weer in rustige in zichzelf gekeerde rust. Op de achtergrond zie je nog molen de Bol te Varik. De diepgroene zomertinten van het gras en de bomen samen met de koeien doen me meteen aan een schilderij van Paulus Potter uit een ver verleden denken.