koeien

Tussen de koeien in de wei met op de achtergrond de dikke toren in Varik.

Koeien Fotograferen Van Dichtbij In De Wei

De zon glijd branderig warm over mijn armen en benen, het gras ritselt zacht, de koeien kijken mij loom tegemoet en de dikke toren van Varik staat zoals gebruikelijk stevig gepoot in het landschap. Nieuwsgierig en oplettend verkent de koe de camera, is zogenaamd louter kalm en ontspannen, echter klaar om weg te stappen op het moment dat ik een takje breek, nog een schuifbeweging naar voren maak of te lang hinder.

Nieuwsgierige koeien in het weiland langs de Waal.

Onbesuisd nieuwsgierig stappen de koeien door het nog heerlijk eetbare hoge gras. De herfst is al aangebroken en het zal ze niet deren. Bij hen hoor je geen geloei over de kleur van een andere koe d’r vacht, geen gedoe over haast en tijd, geen micro overleg over stappen en bereikte doelen.

Kijk…een vreemdeling met camera ter hand, en een inspectie van mijn handen volgt, een tong glibbert over mijn handpalm en briesend neusgeblaas volgt; koeienkennismaking en dan is fotograferen toegestaan.

Koeien bij zonsondergang langs de Schuttersteeg in Zoelen.

koeien-schuttersteeg-zoelen-weiland-zwarte-witte-koe-zonsondergang

De zon liet zich gisteren gelukkig wel zien; vandaag leek het wel een oneindige ochtend die na de middaguren over ging in de volgende avond in dit week-vak van 7 dagen.

Een grijze donkere smurrie lucht die het landschap en de zich erin voortbewegende mensen in slaap sukkelt.

Twee koeien stonden samen in het weiland; een beetje elkaar besnuffelen, een vlieg die de zomertijd overleeft heeft van elkaars gezicht wegwrijven en de zon die al achter de bomen wegzonk.

De dagen vlotten nu snel..

Pagina 1 van 612345...Laatste pagina »