Lage waterstand in de Waal

Geul langs de Waal in Ochten staat bijna droog.

Geplaatst op maandag 29 oktober 2018

Langs de Waal in Ochten leidt een geul naar een groot meer in de uiterwaarden. Normaal gesproken kun je hier nooit lopen, de geul is zeker 30 meter breed! Nu is er alleen nog maar een klein stroompje van over; je kunt er zo overheen springen! Langs de Waal liggen buizen droog uit een ver verleden, ijzeren kabel – verroest en zeker tientallen jaren aan het zicht ontrokken, tonen zich nu. Het lage water zorgt voor bijzonder foto’s!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maanden van extreme droogte zorgen voor verdwenen rivieren.

Geplaatst op dinsdag 18 september 2018

Een ontspannende wandeling langs de Waal ontwikkelde zich al snel tot een confrontatie met de gevolgen van maanden droogte. De uiterwaarden zijn bijna geheel verdroogd. Enkele modderplasjes daargelaten. Onder de vissen heeft een waar slagveld plaatsgevonden, ze liggen bijna geheel verdroogd op de plakken kleigrond, enkele van hen drijven nog niet ontbonden op de modderplassen.

Het is een vreemde gewaarwording enerzijds zo geconfronteerd te worden met de dood, en anderzijds te zien dat er nog nooit zoveel kleine kikkertjes en insecten een plek hebben gevonden hier langs de rivier.