linge

Herfstlicht langs de Linge

Geplaatst op maandag 8 oktober 2018

Herfstdagen rondom Zoelen en de Linge.

Geplaatst op dinsdag 24 oktober 2017

Balancerend op het hekje naast de fruitboomgaard kon ik de bruingekleurde bladeren goed zien, verdwenen appels en peren en de Linge gedraagt zich “najaars”. De zon is erin geslaagd om zichzelf door de wolken te stuwen. Stuwen zoals het water onder haar in de Linge zichzelf ieder seizoen voortploegt.

 

In het Zoelense bos verjoeg ik per ongeluk enkele eenden die een fijne rustplek op een stuk half vergane boomstam hadden gevonden; het zal mijn verbeelding zijn – de paddenstoel verscholen tussen de struik deed me denken aan een zweefmolen zonder karretjes om te doen zweven – zweven tussen herfstzon en regen.

 

Boom met een gezicht langs de Lingeweg in Tiel.

Geplaatst op dinsdag 23 mei 2017

Al wandelend om mijn dagelijkse stappenteller app tevreden te houden kwam ik over de Lingeweg gewandeld richting Groenendaal toen ik deze aparte boom zag. De vorm deed me meteen denken aan de schreeuw van Munch. Apart hoe bomen zo kunnen groeien!

Zonsondergang langs de Linge in Erichem.

Geplaatst op dinsdag 17 januari 2017

Terwijl de zon boven de Linge zichzelf ontvouwde tot een steeds groter schouwspel van oranjerode tinten vlogen de ganzen terug naar huis..of een weiland even verderop. Het einde van de middag, en het begin van een nieuwe avond.

Zonsondergang tussen de buien door langs de Linge.

Geplaatst op donderdag 5 januari 2017

Het bootje wat in de Linge ligt richting station Passewaaij is natuurlijk al heel wat keren op de foto gezet door mij en anderen. Met de mooie vergroeide bomen op de achtergrond blijft het een mooi gezicht. Wat zou ik hier de Linge graag nog een keer met schaatsers vastleggen!