linge

Herfstdagen rondom Zoelen en de Linge.

Geplaatst op dinsdag 24 oktober 2017

Balancerend op het hekje naast de fruitboomgaard kon ik de bruingekleurde bladeren goed zien, verdwenen appels en peren en de Linge gedraagt zich “najaars”. De zon is erin geslaagd om zichzelf door de wolken te stuwen. Stuwen zoals het water onder haar in de Linge zichzelf ieder seizoen voortploegt.

 

In het Zoelense bos verjoeg ik per ongeluk enkele eenden die een fijne rustplek op een stuk half vergane boomstam hadden gevonden; het zal mijn verbeelding zijn – de paddenstoel verscholen tussen de struik deed me denken aan een zweefmolen zonder karretjes om te doen zweven – zweven tussen herfstzon en regen.

 

Linge en Stefanuskerk te Zoelen bij avond gezien.

Geplaatst op woensdag 28 december 2016

Ik stond hier al een uurtje eerder en toen was de lucht nog grijsblauw en dacht wat een mooie plek om een foto van Zoelen en de Stefanuskerk te maken in de schemering. Even een rondje gefietst en een uur later deze foto kunnen maken van de kerk en de Linge in het blauwe uur. Het huis op de hoek bleek ook nog mooi verlicht te zijn, kerststemming!

Deze foto is ook te bestellen in de webwinkel als wanddecoratie via: Linge en Stefanuskerk bij avond.

Zonsondergang langs de Linge in Erichem.

Geplaatst op zondag 27 november 2016

De hemel was al vol met kleine dartelde witte wolkjes, toen even later er ook nog wat oranjegele kleur bij kwam van de zon, die zichzelf goed liet zien op deze koude herfstdag.

De Linge stroomt als een ader door de Betuwe, vertakt allerlei richtingen op biedt in ieder jaargetijde een mooi uitzicht. Zomerse bootjes liggen half verdronken aan de oever, een paardenbloem probeert zich staande te houden zonder weet van de naderende winter, ganzen vliegen heen én via een bocht weer terug.

Langzaam neemt het blauwe uur haar aanvang.

chemtrails-ganzen-lucht-betuwe paardenbloem-pluisjes-lucht ganzen-linge-betuwe-zonsondergang bootjes-linge-zonsondergang de-linge-betuwe-blauwe-lucht

 

Bomen en kerkje langs de Lingedijk in Wadenoijen.

Geplaatst op vrijdag 25 november 2016

lingedijk-wadenoijen-middag-herfst

Als ik over de Lingedijk richting Geldermalsen fiets, kom ik altijd langs de Linge bij Wadenoijen. Een prachtig stukje Betuwe, en hoop dat de bomen niet gekapt worden, want dat geeft het juist zo’n mooie rustieke sfeer.

Ondanks de rust, vliegen de auto’s, tractoren, fietsers en motors voorbij. Het kerkje van Wadenoijen staat rustig als altijd langs de Linge.

Prachtige november zonsondergang langs de Linge in Tiel.

Geplaatst op dinsdag 22 november 2016

De lucht kleurde al lichtelijk rood toen ik langs de Linge kwam, om even later echt vuurrood te worden! Branderige rode kleuren afgewisseld met oranje, roze en gele tinten bepaalden het kleurpalet boven de kersenboomgaard hier aan de Linge. De vis lag vergeten op de oever, vond het wel mooi samengaan, zo met die beginnende november avond.

zonsondergang-linge-tiel-rode-lucht-2

zonsondergang-linge-tiel-rode-lucht-3

zonsondergang-linge-tiel-rode-lucht-4

zonsondergang-linge-tiel-rode-lucht-1

De Linge, Wadenoijen en een luchtballon landing.

Geplaatst op vrijdag 11 november 2016

de-eng-kapel-avezaath-zon-boom

linge-lingedijk-wadenoijen-kerkje

inundatie-kanaal-lingedijk-tiel-luchtballon-landing

De wind was vandaag een stuk kouder als gisteren. De zon scheen gelukkig wel, en langs De Eng in Kapel-Avezaath zag ik deze boom staan met op de achtergrond Wadenoijen. Even later kwam ik via de Lingedijk langs het mooie oude kerkje in Wadenoijen. De Hervormde kerk staat mooi langs de Linge, en in de verte zag ik een luchtballon die dichterbij kwam. De luchtballon kwam met moeite de Linge over en vanaf de brug over het Inundatiekanaal kon ik mooi de vaart over de Linge zien.

Regenboog boven de Linge in Tiel.

Geplaatst op donderdag 3 november 2016

regenboog-linge-tiel-regenluchten

Onderweg op de fiets zag ik in de verte al een regenboog opdoemen. Deze regenboog leek snel te verdwijnen, echter opeens werd de boog steeds duidelijker.

Ik moest als een razende fietsen om op een mooi plekje te komen zoals hier langs de Linge. Aan de rechterkant is helaas nog wel iets van het bedrijventerrein te zien; het was dat, of niet de hele regenboog op de foto.

Even later begon het keihard te regenen, en werd ik drijfnat. Gelukkig had ik nog net deze regenboog op de foto!