Nieuwe Tielseweg

Renovatie kantoorvilla “De Poort” Tiel.

Het is erg leuk om te zien dat het oude huis van mijn opa en oma nu compleet gerenoveerd wordt en een nieuwe bestemming krijgt. Mijn opa en oma hadden hier hun dansschool en mijn moeder is in het huis opgegroeid. Kantoorvilla “De Poort” was al jaren in verval en er werd maar geen nieuwe huurder of koper voor gevonden.

Kunstenaars zaten er tijdelijk in, en het was heel erg zonde om de oude villa met zo’n rijke geschiedenis in het Tielse straatbeeld verloren te zien gaan in de tand des tijds. Hier is nu gelukkig verandering in gekomen en men maakt zo te zien lange dagen om het gebouw tiptop in orde te krijgen.

Thomashuis Tiel aan de Nieuwe Tielseweg met Maartenskerk.

thomashuis-tiel-nieuwe-tielseweg-maartenskerk

In het huis waar vroeger de beste vriendin van mijn moeder woonde is al weer sinds 2007 het Thomashuis Tiel gevestigd. Het pand wat vroeger in erbarmelijke toestand verkeerde is tegenwoordig een plaatje om te zien zoals het helemaal in oude glorie hersteld is.

Zoals ik kon lezen op de website van het Thomashuis is het huis vooral een plek waar mensen met een verstandelijke beperking een huiselijke warme sfeer vinden waarbij er ruimte en tijd voor verdere ontplooiing is, in een tijd waarin dit natuurlijk bijzonder moeilijk is.

Op de achtergrond zie je ook nog de bekende Sint-Maartenskerk van Tiel, de ietwat scheve toren valt van buiten Tiel al snel op!

Kantongerecht of Gerechtsgebouw aan de Nieuwe Tielseweg.

In 1882 werd het gerechtsgebouw aan de Nieuwe Tielseweg geopend. Het prachtige door rijksbouwmeester Johan Frederik Metzelaar ontworpen gebouw ademt zelfs in deze moderne tijd nog de sfeer van weleer. In de vroege avondmist komt het gebouw helemaal over als een relikwie van een ver en grijs verleden toen men gebouwen bijna als sculpturale objecten vorm gaf. De auto’s komen en gaan, maar het gebouw blijft postuum als een held op zijn sokkel staan.

gerechtsgebouw-kantongerecht-tiel-vluchtelingen-opvang

Pagina 1 van 212