Rijswijk

Weerspiegeling van een boomstronk bij zonsondergang.

weerspiegeling-boomstronk-avondrood-rijswijk-fotografie

De lucht kleurde lang na vandaag, hier op de uiterwaarden bij Rijswijk zag ik al eerder deze mooie boomstronk in het water, en bedacht me dat die wel een mooie reflectie zou kunnen geven bij zonsondergang. Nu had ik weer geluk dat een prachtige zonsondergang was, met heel lang nakleurend avondrood.

De stronk weerspiegelde mooi in het kalme water, en op de achtergrond verdween het laatste licht van de dag richting avond.

Deur naar het paradijs op de Roodvoet in Rijswijk.

toegansdeur-bos-rijswijk-foto

Toen ik over het terrein van de Roodvoet liep in Rijswijk, zag ik tussen de grote sparen of dennenbomen…ken het verschil niet?..opeens deze mooie deur staan. Het kwam op mij over alsof ik de deur naar het paradijs had gevonden. Een bijzondere mythische plek. Mythisch is het hier niet in de Betuwe, echter als je in de zon langs de Neder-Rijn of de Lek wandelt met een fris briesje in de nek, is het wel een fijne middag! Dat zeker!

Locomotief garage op het Roodvoet terrein in Rijswijk.

De huizen, schuren en hallen van de voormalige grote Roodvoet steenfabriek aan de rand van Rijswijk staan er verlaten bij. De fabriek is jaren geleden gesloten en sinds kort zijn ook de mensen uit de rijtjeshuizen verdwenen. Een deel van het terrein wordt gebruikt voor opslag en kantoorboxen voor de werknemers die bezig zijn met de dijkverbetering tussen Rijswijk en de Roodvoet.

Achter op het terrein, op de plek waar zo te zien eerst veel bomen stonden staat deze oude verlaten garage, het dak is deels ingestort en hoewel ik wel enkele foto’s binnen in de ruimte heb gemaakt is het zeker niet aan te raden om dat de stukken stenen dakbedekking los hangen en met een zuchtje wind omlaag kunnen kletteren.

Hier stond de locomotief vroeger (die is uiteraard al lang weg), je ziet nog enkele attributen, een werkbank, lege gereedschapskisten, vermolmde stoelen en een bank. Van buitenaf lijkt het door het raam net een soort oud vergeten kerkje.

Aan de ene kant is het triest aan de andere kant ook heel mooi die grote verlaten stukken die getuigen van een rijk industrieel verleden in de Betuwe.

 

roodvoet-rijswijk-schuur-garage-locomotief

stoomloc-garage-schuur-roodvoet-steenfabriek-rijswijk (1)

stoomloc-garage-schuur-roodvoet-steenfabriek-rijswijk (2)

stoomloc-garage-schuur-roodvoet-steenfabriek-rijswijk (3)

stoomloc-garage-schuur-roodvoet-steenfabriek-rijswijk (4)

Pagina 1 van 41234