schapen

Tussen de schapen naar de maan kijken vanmiddag.

Geplaatst op donderdag 9 maart 2017

De schapen kwamen blij op mij toelopen, en toen ik wegliep kwamen ze als een groupie achter me aan gelopen. Ze stonden mooi in het beeld zo met de groeiende maan al zichtbaar op de achtergrond in de blauwe middaglucht.

Niet erg warm nog, maar je merkt wel dat het voorjaar echt vorm begint te krijgen nu!

Lichte sneeuwval in het Tielse hertenkamp bij winter.

Geplaatst op zaterdag 11 februari 2017

Terwijl iedereen dacht dat de winter nu wel voorbij was, sloeg het weer om en werd de omgeving onverwacht weer gehuld in een wit landschap. Hier in het Tielse hertenkamp lijken de dieren zich er niet echt aan te storen.

Schapen in de wei, met op de achtergrond Buren.

Geplaatst op zaterdag 17 december 2016

Grijze dagen kenmerken deze decembermaand. Met moeite laat het licht van de zon zich even zien. De schapen kijken dof uit hun ogen, zich niet gewaar van de naderende kerst. Een enkele wandelaar doet zijn ommetje en de zon probeerde nog iets van zijn warme gloed te tonen. Buren aan het begin van de avond.

Vurige rode lucht in Tiel met schapen op de voorgrond.

Geplaatst op zaterdag 25 juni 2016

zonsondergang-schapen-weiland-tiel-prachtige-rode-lucht

De schapen schrokken even op toen ze mij zagen, de lucht kleurde rood, en er ontstonden ware vlammen in de lucht. Hier langs de Rijsakkerweg in Tiel groeit het fruit al snel aan de perenbomen, en enkele minuten later op de terugweg waren de bomen al donkergroen van kleur geworden door de invallende avond.

Schapen, lammetjes en koeien langs de Waal in Ochten.

Geplaatst op dinsdag 17 mei 2016

Al fietsend langs de Waal richting Dodewaard zag ik de schapen, lammeren, en even verderop de koeien staan te grazen langs de Waal. De lammetjes die vorige maand nog zo klein leken, zijn al flink gegroeid.

koeien-uiterwaarden-ochten

schapen-lammeren-lammetjes-uiterwaarden-waal-ochten (1)

schapen-lammeren-lammetjes-uiterwaarden-waal-ochten (2)

schapen-lammeren-lammetjes-uiterwaarden-waal-ochten (3)