schuurtje

Oud Hollands licht over de weilanden in de winter.

Geplaatst op maandag 5 februari 2018

De wind blaast krachtig en ijzig in mijn nek, mijn oren voelen zich gevangen in de kou en de zon valt ingetogen warm over het veld als een gedachteloze warme bron in afwachting van de lente. Het weidse landschap in de Betuwe waar de boerderijen de leegte afwisselen en hier en daar een oude schuur doet herinneren aan weleer; ze zijn vaak ouder dan de omgeving.

Lichtbaken met huisje op de pier, welkom in Volendam.

Geplaatst op dinsdag 12 april 2016

Vanaf de Visafslag in Volendam zag ik dit mooie kleine schuurtje of huisje op de krib staan richting het Markermeer. Erachter staat een kleine lichtbaken, met groene verf op de paal. Bij avond zal het wel net een kleine vuurtoren zijn. Aan de gevel van het schuurtje hangt een plakkaat met daarop de tekst: “Welkom in Volendam”. Ben eigenlijk wel benieuwd wat er nou hier in dit piepkleine schuurtje kan staan.

In tegenstelling tot de enorme plas water op de achtergrond waar normaliter veel zeilboten te zien zijn, was het nu stil. Volgende keer als ik hier ben, neem ik denk ik meteen de veerpont richting Marken, zodat ik daar ook nog de vuurtoren kan zien.

vuurtoren-lichtbaken-havenlicht-met-schuurtje-volendam-pier (1)

vuurtoren-lichtbaken-havenlicht-met-schuurtje-volendam-pier (3)

vuurtoren-lichtbaken-havenlicht-met-schuurtje-volendam-pier (4)

vuurtoren-lichtbaken-havenlicht-met-schuurtje-volendam-pier (2)