sneeuw

Paarden in de sneeuw op de uiterwaarden langs de Waal in Wamel.

Geplaatst op zaterdag 16 december 2017

De paarden leken zich niets van de drassige grond aan te trekken, de sneeuw begon al te smelten en ze waren maar wat blij dat ze enkele lekkere wortels kregen. Het is toch fijner als je eten aangereikt wordt en je niet door de modder hoeft te wroeten met je snoet op zoek naar enkele grasstengels die al lang niet meer zo zoet knapperig vers zijn, zoals het gras dat in het voorjaar rijkelijk uit de grond ontspruit.

Hier op de uiterwaarden langs de Vonkerplas is het altijd fijn wandelen, de grote waterplas vormt een uitdaging om omheen te wandelen; ben je er eenmaal omheen dan zie je aan de andere kant de oude bomen die nog overeind staan – zij het iets verzakt en kronkelig, prachtige bomen om in zwart-wit te fotograferen.

De paarden liepen mee terug – vooral nieuwsgierig – zou die rugtas vol wortels zitten?

 

 

Sneeuw in Tiel op zondagmiddag 10 december 2017.

Geplaatst op maandag 11 december 2017

De vlokken sneeuw vlogen rondom de oren terwijl men bij Versplein Augustinus druk bezig wat met de worsten en andere vleeswaren deze zondagmiddag. Even verderop langs de dijk begaf men zich al op de slee en de sneeuwpoppen ontstonden ook al snel in de omgeving. Op het Plein stond een kleine kerstboom met ster in de sneeuw en in het Hertenkamp keken de dieren mij nieuwsgierig aan; weer niets te eten meegebracht. Het is altijd een leuk gezicht die sneeuw!

 

 

Sneeuwklokjes in de Elzenpasch op een druilerige winterdag.

Geplaatst op donderdag 9 februari 2017

Terwijl er vannacht nog een klein beetje sneeuw is gevallen merk je dat het toch richting het voorjaar gaat. In het bos komen de sneeuwklokjes al weer in grote getale boven de grond uit, zich al wurmend tussen de bruingekleurde verdorde herfstbladeren door richting het daglicht begevend. De levendige natuur in haar verschillende jaargetijden zijn erg mooi om te zien!

Schaatsen op een grijze winterdag in Tiel en omgeving.

Geplaatst op maandag 23 januari 2017

Terwijl de temperatuur al oploopt werd op sommige plaatsen toch geschaatst op natuurijs. In het Vuadabos kraakte het ijs behoorlijk, maar men schaatste er toch aardig wat rondjes. Een enkeling waagde zich nog op het ijs rondom de Poldermolen in Est, en in Zoelen waren het de meerkoeten die als een frontlinie waren samengekomen als één donker blok in het witte sneeuwlandschap.

Nachtelijke sneeuw in Tiel, een magisch sfeertje!

Geplaatst op vrijdag 13 januari 2017

Het is lang geleden dat het zo hard sneeuwde hier in de stad. In 2013 maakte ik een serie sneeuwfoto’s en begin 2012 ook. Gisteravond laat begon het te sneeuwen en ik vertrok rond half 12 al wandelend van huis om de stad op de foto te zetten.

De straten waren verlaten afgezien van wat tuig met een te grote mond, en een enkele passerende auto. De kerk, binnenstad, de Waterpoort en het Gerechtsgebouw komen zo toch heel anders over. Het heeft iets magisch, die verstillende werking die sneeuw op de wereld heeft!