stadsgracht tiel

Fontein in de gracht bij avond gezien.

Geplaatst op zaterdag 10 november 2018

Het voelde wel een beetje vreemd om in de stad mijn statief uit te klappen om deze foto te maken. Ik heb in de loop der jaren al zoveel foto’s van de stad gemaakt dat ik de stad nauwelijks nog zie! En toch was het wel leuk om weer eens te “kijken” naar mijn omgeving. De fontein in de stadsgracht met op de achtergrond de fontein in het Kalverbos, die ook mooi verlicht wordt.

Gouden Slinger brug over de gracht in Tiel.

Geplaatst op maandag 18 april 2016

Men gaat beginnen met de bouw van een extra voetgangersbrug over de stadsgracht in Tiel. Voor de mensen die nog even snel naar de Albert Heijn willen en in de Dominicushof wonen is dit erg fijn, eerst moesten zij omlopen en nu kunnen ze een kortere weg nemen. De brug is ook ideaal voor mensen die even het Kalverbos willen inlopen en om de voetgangersstroom tijdens evenementen als het Fruitcorso te reguleren.

Het Rotterdamse ontwerpbureau wUrck kwam met het goedgekeurde ontwerp en de uitvoering wordt gedaan door Haasnoot Bruggen. De brug krijgt als naam “De Gouden Slinger”, door de slingerede beweging wordt enerzijds de verbintenis met de stromende gracht benadrukt en anderzijds ontmoedigd men hiermee fietsers en bromfietsers.

Het goud komt voort uit een gouden coating die men op de brug gaat toepassen, dit sluit aan bij de kleur van de Gemeente Tiel. Het mooie is dat straks de brug geen zichtbare verankering in de grond zal hebben, waardoor je echt het gevoel krijgt dat de brug mooi overloopt in het gras op het Kalverbos.

De-Gouden-Slingerbrug-stadsgracht-tiel (2)

De-Gouden-Slingerbrug-stadsgracht-tiel (3)

De-Gouden-Slingerbrug-stadsgracht-tiel (1)

De-Gouden-Slingerbrug-stadsgracht-tiel (4)

De-Gouden-Slingerbrug-stadsgracht-tiel (5)

Luierende kat langs de Gracht in Tiel, voorjaar 2016.

Geplaatst op woensdag 30 maart 2016

stadsgracht-tiel-kat-sint-maartenskerk

De wind blies gemeen kil tegen je aan deze verder zonnige voorjaarsdag. Het gevoel dat de lente er aan komt zwermt om de fruitbomen en de bloemen in de knop heen. Her en der zie je al voorzichtig een tulp uit de grond komen, en het is nog even wachten op de bloesem.

Langs de gracht in Tiel zie je de Sint-Maartenskerk al mooi in het voorjaarslicht staan, een kat ligt luierend op de stenen langs de stadsgracht, net buiten de schaduw van een auto te genieten van de zon. Als nu de wind nog zou gaan liggen zou het werkelijk een prachtig voorjaar worden.