tiel

Herfstlicht langs de Linge

Geplaatst op maandag 8 oktober 2018

Volle maan langs de Waal met gloed over de basaltblokken.

Geplaatst op vrijdag 28 september 2018

De volle maan liet haar lichtstralen als een zonnige nachtdeken over de waal galmen. De voorbij varende schepen zorgden ervoor dat de basaltblokken ondergedompeld werden in Waalwater. Een mooi moment in het pikkedonker voor de camera om als een soort toverdoos de nachtzon naar voren te toveren met een lange sluitertijd.

Het aanbreken van de herfst in de Tielse Ambtmanstuin.

Geplaatst op maandag 24 september 2018

Terwijl zich boven het bladerdek een steekspel afspeelt tussen de wolken en de zon, ritselen de bladeren onwetend bruin verkleurend mee in de wind. Het is lang geleden dat ik in de Ambtmanstuin heb gelopen; zou hier vaker moeten komen – een fijne plek om even in de natuur te zijn. De oude boom uit 1855 staat fier verankerend in de stad, als middelpunt van het recente verleden.

Nieuwsgierige paarden tussen de bloemenvelden.

Geplaatst op zondag 17 juni 2018

Black Beauty Zwart Paard In De Natuur

Terwijl de bloemen onder mijn voeten knisperen en de blauwe lucht nadrukkelijk aanwezig was in de vroege zomerdagen, hadden de paarden mij al ver vooruit in de gaten. Nieuwsgierig kwamen ze een voor een kennis maken. Een beetje duwen en ik moest mijn best doen om hun al te nieuwsgierige kaken te vermijden. Een mooi leven; in de natuur.

 

Schoorsteen Maasglas Tiel wordt gesloopt.

Geplaatst op woensdag 6 juni 2018

Schoorsteen Glasfabriek Maasglas Tiel Sloop Opgeblazen Reko Recycling

Nu het grootste deel van de glasfabriek in Tiel is gesloopt, staat de markante schoorsteen als een wat misplaatste herinnering tussen de bergen ongezuiverde grond opgesteld. Hier en daar glinstert een scherf glas en een ijzeren u balk steekt uit de grond. Het terrein werd in 2015 gekocht door Reko recycling en zal in de toekomst diverse nieuwe bestemmingen krijgen. Voor distributiecentra is het een ideale plaats zo aan het Amsterdam-Rijnkanaal gelegen.

De schoorsteen die voor de meeste Tielenaren een onmiskenbaar herkenningspunt is, zal hierbij ook het veld ruimen. Deze is voor het toekomstig gebruik niet langer noodzakelijk; wanneer dit precies gaat gebeuren is nog niet bekend.