Tag: tiel

Fruitcorso Tiel 2017 bij avond gezien in een fotoserie.

Bij avond komen de fruitcorso wagens die overdag in hun kleurpracht schitteren op hun route door de stad heel anders over. Vele wagens zijn ware nachtvlinders die bij avond, mooie intense schitteringen van het straatlicht weerkaatsen op de huid van het gebruikte fruit (en groente). De Duikvlucht van Maas en Waal leek een echte duik te worden in de diepe oceaan door het licht dat op de talloze draden viel. Dit terwijl de Monsieur Carillon van Buren als een magisch wezen uit het sprookjesbos de nacht in leek te kijken. Bij avond gaat er een fruitcorso wereld voor je open die overdag verborgen blijft.

Fruitmozaïeken Tiel 2017 bij avond gezien, Wijkvereniging Passewaaij winnaar.

Het geeft altijd weer een fijn gevoel als de corsoweken aanbreken in Tiel. Langs de gracht verrijzen kunstwerken van fruit gemaakt door allerlei verschillende groepen vrijwilligers en de corso wordt afgesloten met het grote fruitcorso dat door de straten van Tiel trekt. De laatste jaren gratis toegankelijk. Bij de fruitmozaïeken is dit jaar Wijkvereniging Passewaaij er vandoor gegaan met de eerste prijs, voor hun “culturele parel van Tiel”.

Fruitcorso Tiel 2017, gewonnen door Buren. Een fotoserie.

Het zou gaan regenen dit fruitcorso weekend, en we werden niet teleurgesteld. Vele buien trokken over en de talrijke bezoekers langs de kant waren fraai gekleed in kleurige poncho’s en ik heb nog nooit zoveel verschillende paraplu’s bij elkaar gezien. De kinderen van kinder-corso gingen voorop, althans achter Maaike en Kriekske natuurlijk. Maaike en Kriekske zijn de ereburgers van Tiel, en lopen al sinds het eerste corso begin jaren 60 voorop.

De wagens zagen er dit jaar prachtig uit, de wagen van Buren met het getingel van ‘Monsieur Carillon’, klonk al van verre door de luidsprekers, en het was vooral de wagen van Maas en Waal die de aandacht trok met een soort brede kooi vol gespannen draden die een onderwaterwereld voorstelden. Buren is dit jaar de winnaar geworden. In de binnenstad was het ook druk, en op de Groenmarkt stond een fruitschuur waar men authentieke appelmoes maakte, en Clown Blinky & Technico vermaakte de kinderen.

Appelpop 2017 bezocht door ruim 120.000 mensen.

Zo rustig en nat zoals de vrijdag verliep, zo kleurrijk, zonnig en fijn was de zaterdag editie van Appelpop 2017. Zaterdag was het erg gezellig en het werd steeds drukker. De gaten vol water die toegedekt met zaagsel nog overal drassig waren op de vrijdag waren nu al snel gedroogd op veel plaatsen en men nam met kleedjes en zeiltjes ligplekken in beslag tegen de kade hangend in het gras, wegdromend aan de rand van het veld.

Het was geweldig om opeens tussen de crowdsurfers en wall of death en circle te staan bij The Charm The Fury.  Bij Di-rect stond ik bijna vooraan en het geluid en de bas voelde ik als een nekmassage door mij heen stromen richting rug en benen. Wat een gave show altijd bij hun! Navorone vond ik ook heel gaaf, denk ook dat het MC Blossom dit jaar mijn fav podium was.