tiel

Witte brug over de gracht, met magnolia in bloei.

Het is altijd weer een prachtig gezicht als het voorjaar aanbreekt en de bloemen letterlijk uit hun koppen springen. Roze, witte, gele en blauwe kleurpracht schieten naar buiten, en de wereld lijkt even een stukje meer op een paradijs. Nu de zon ook nog mee komt helpen om de omgeving op te fleuren, ziet zelfs de simpele witte brug en de eigenlijk best sterk vervuilde gracht er mooi en rustgevend uit!

Straatvermaak festival tijdens Tiel Pakt Uit 2018.

Afgelopen weekend vond voor de eerste keer het straatvermaak festival plaats in de Tielse binnenstad, een erg leuk initiatief van Inge Sanders om het winkelende publiek te vermaken en meer beleving in de stad te brengen. Wat mij betreft zeker geslaagd, en als fotograaf was het vooral leuk om deze foto hieronder te maken. De gelaatsuitdrukking, het uitstralen van kracht en jong zijn, in combinatie met de accordeon werkten in zwart-wit nog versterkend. Even leek het tijdloos in een vooruit zijn.

Plein en Café de Merckt van bovenaf gezien op een lentedag.

Erg leuk om café de Merckt nu eens van bovenaf te zien. De terrasjes beginnen al vol te lopen, de zon straalt alsof de eerste zomerdag aangebroken is, en de Waterpoort ziet er vanaf het dak bij Van Dee ook mooi uit. Daar op het dak van de Merckt liep ik als jochie ook wel eens, het leek toen veel hoger.

 

 

Kleurige narcissen op een verder grauwe lentedag.

Terwijl de lucht strak aaneengeregen de grijze dag bepaald, proberen de Narcissen ietwat teleurgesteld door het weer de kou en de wind te trotseren. Ze golven mee op de windvlagen, terwijl de normaal zo vibrerende vogelklanken die de lente laat resoneren achter wegen blijven. De vogels zijn ondergedoken in het nest, diep verscholen tussen de takjes in afwachting van betere tijden.

 

 

Donkere luchten omringen de stad Tiel in de lente.

Als een tapijt vol dramatiek ontrolde deze onheilspellende lucht zichzelf boven Tiel. Geen regen, geen onweer, zelfs geen goedgemutste regenboog in het verschiet, enkel de nacht als een te vroeg naderende avond op de achtergrond. De takken aan de boom staken kleurrijk af tegen deze lucht, de kerk, en de “huizen op de dijk” in prachtig licht gehuld.