tiel

Amsterdam-Rijnkanaal in de schemering gezien.

Geplaatst op woensdag 5 december 2018

Na de laatste grijze regenachtige dagen was het een verademing om de zon even te zien. De lucht kleurde mooi en het blauwe uur was prachtig. Vanaf de aanlegsteiger voor de auto’s kijk je mooi uit over het Amsterdam-Rijnkanaal en op de achtergrond valt nu de schoorsteen van Maasglas is verdwenen alleen die van GMB BioEnergie BV nog op als herkenningspunt.

 

 

 

 

Het aanbreken van de herfst in de Tielse Ambtmanstuin.

Geplaatst op maandag 24 september 2018

Terwijl zich boven het bladerdek een steekspel afspeelt tussen de wolken en de zon, ritselen de bladeren onwetend bruin verkleurend mee in de wind. Het is lang geleden dat ik in de Ambtmanstuin heb gelopen; zou hier vaker moeten komen – een fijne plek om even in de natuur te zijn. De oude boom uit 1855 staat fier verankerend in de stad, als middelpunt van het recente verleden.

Nieuwsgierige paarden tussen de bloemenvelden.

Geplaatst op zondag 17 juni 2018

Black Beauty Zwart Paard In De Natuur

Terwijl de bloemen onder mijn voeten knisperen en de blauwe lucht nadrukkelijk aanwezig was in de vroege zomerdagen, hadden de paarden mij al ver vooruit in de gaten. Nieuwsgierig kwamen ze een voor een kennis maken. Een beetje duwen en ik moest mijn best doen om hun al te nieuwsgierige kaken te vermijden. Een mooi leven; in de natuur.

 

Schoorsteen Maasglas Tiel wordt gesloopt.

Geplaatst op woensdag 6 juni 2018

Schoorsteen Glasfabriek Maasglas Tiel Sloop Opgeblazen Reko Recycling

Nu het grootste deel van de glasfabriek in Tiel is gesloopt, staat de markante schoorsteen als een wat misplaatste herinnering tussen de bergen ongezuiverde grond opgesteld. Hier en daar glinstert een scherf glas en een ijzeren u balk steekt uit de grond. Het terrein werd in 2015 gekocht door Reko recycling en zal in de toekomst diverse nieuwe bestemmingen krijgen. Voor distributiecentra is het een ideale plaats zo aan het Amsterdam-Rijnkanaal gelegen.

De schoorsteen die voor de meeste Tielenaren een onmiskenbaar herkenningspunt is, zal hierbij ook het veld ruimen. Deze is voor het toekomstig gebruik niet langer noodzakelijk; wanneer dit precies gaat gebeuren is nog niet bekend.

Witte brug over de gracht, met magnolia in bloei.

Geplaatst op dinsdag 17 april 2018

Het is altijd weer een prachtig gezicht als het voorjaar aanbreekt en de bloemen letterlijk uit hun koppen springen. Roze, witte, gele en blauwe kleurpracht schieten naar buiten, en de wereld lijkt even een stukje meer op een paradijs. Nu de zon ook nog mee komt helpen om de omgeving op te fleuren, ziet zelfs de simpele witte brug en de eigenlijk best sterk vervuilde gracht er mooi en rustgevend uit!

Straatvermaak festival tijdens Tiel Pakt Uit 2018.

Geplaatst op woensdag 11 april 2018

Afgelopen weekend vond voor de eerste keer het straatvermaak festival plaats in de Tielse binnenstad, een erg leuk initiatief van Inge Sanders om het winkelende publiek te vermaken en meer beleving in de stad te brengen. Wat mij betreft zeker geslaagd, en als fotograaf was het vooral leuk om deze foto hieronder te maken. De gelaatsuitdrukking, het uitstralen van kracht en jong zijn, in combinatie met de accordeon werkten in zwart-wit nog versterkend. Even leek het tijdloos in een vooruit zijn.

Plein en Café de Merckt van bovenaf gezien op een lentedag.

Geplaatst op maandag 9 april 2018

Erg leuk om café de Merckt nu eens van bovenaf te zien. De terrasjes beginnen al vol te lopen, de zon straalt alsof de eerste zomerdag aangebroken is, en de Waterpoort ziet er vanaf het dak bij Van Dee ook mooi uit. Daar op het dak van de Merckt liep ik als jochie ook wel eens, het leek toen veel hoger.

 

 

Kleurige narcissen op een verder grauwe lentedag.

Geplaatst op zondag 1 april 2018

Terwijl de lucht strak aaneengeregen de grijze dag bepaald, proberen de Narcissen ietwat teleurgesteld door het weer de kou en de wind te trotseren. Ze golven mee op de windvlagen, terwijl de normaal zo vibrerende vogelklanken die de lente laat resoneren achter wegen blijven. De vogels zijn ondergedoken in het nest, diep verscholen tussen de takjes in afwachting van betere tijden.

 

 

Donkere luchten omringen de stad Tiel in de lente.

Geplaatst op dinsdag 27 maart 2018

Als een tapijt vol dramatiek ontrolde deze onheilspellende lucht zichzelf boven Tiel. Geen regen, geen onweer, zelfs geen goedgemutste regenboog in het verschiet, enkel de nacht als een te vroeg naderende avond op de achtergrond. De takken aan de boom staken kleurrijk af tegen deze lucht, de kerk, en de “huizen op de dijk” in prachtig licht gehuld.

Kerkplein en het voormalig Burgerweeshuis in Tiel in oude sferen.

Geplaatst op zaterdag 10 maart 2018

Deze zondagmiddag al wandelend door de stad lijkt de tijd wel te hebben stilgestaan, de wind blaast zacht het voorjaar terug de natuur in, de bomen ritselen met hun nog van bladeren verlaten takken mee met mijn gedachten aan een pad van weleer. Hier bij het Kerkplein in Tiel met uitzicht op het voormalige Burgerweeshuis komt vroeger even tot leven; een nieuwe foto die de oude wordt.