tiel

Schoorsteen Maasglas Tiel wordt gesloopt.

Schoorsteen Glasfabriek Maasglas Tiel Sloop Opgeblazen Reko Recycling

Nu het grootste deel van de glasfabriek in Tiel is gesloopt, staat de markante schoorsteen als een wat misplaatste herinnering tussen de bergen ongezuiverde grond opgesteld. Hier en daar glinstert een scherf glas en een ijzeren u balk steekt uit de grond. Het terrein werd in 2015 gekocht door Reko recycling en zal in de toekomst diverse nieuwe bestemmingen krijgen. Voor distributiecentra is het een ideale plaats zo aan het Amsterdam-Rijnkanaal gelegen.

De schoorsteen die voor de meeste Tielenaren een onmiskenbaar herkenningspunt is, zal hierbij ook het veld ruimen. Deze is voor het toekomstig gebruik niet langer noodzakelijk; wanneer dit precies gaat gebeuren is nog niet bekend.

Witte brug over de gracht, met magnolia in bloei.

Het is altijd weer een prachtig gezicht als het voorjaar aanbreekt en de bloemen letterlijk uit hun koppen springen. Roze, witte, gele en blauwe kleurpracht schieten naar buiten, en de wereld lijkt even een stukje meer op een paradijs. Nu de zon ook nog mee komt helpen om de omgeving op te fleuren, ziet zelfs de simpele witte brug en de eigenlijk best sterk vervuilde gracht er mooi en rustgevend uit!

Straatvermaak festival tijdens Tiel Pakt Uit 2018.

Afgelopen weekend vond voor de eerste keer het straatvermaak festival plaats in de Tielse binnenstad, een erg leuk initiatief van Inge Sanders om het winkelende publiek te vermaken en meer beleving in de stad te brengen. Wat mij betreft zeker geslaagd, en als fotograaf was het vooral leuk om deze foto hieronder te maken. De gelaatsuitdrukking, het uitstralen van kracht en jong zijn, in combinatie met de accordeon werkten in zwart-wit nog versterkend. Even leek het tijdloos in een vooruit zijn.

Plein en Café de Merckt van bovenaf gezien op een lentedag.

Erg leuk om café de Merckt nu eens van bovenaf te zien. De terrasjes beginnen al vol te lopen, de zon straalt alsof de eerste zomerdag aangebroken is, en de Waterpoort ziet er vanaf het dak bij Van Dee ook mooi uit. Daar op het dak van de Merckt liep ik als jochie ook wel eens, het leek toen veel hoger.

 

 

Pagina 1 van 15812345...Laatste pagina »