uiterwaarden

Zonsondergang op de Wetlands in Tiel, erg mooie lucht!

Geplaatst op woensdag 18 januari 2017

Het was vandaag weer zo’n zeldzaam mooie zonsondergang, hier op de Wetlands is het koud en kil, er liepen geen mensen en de beekjes en kleine stromingen die overblijven als het water zakt zijn dichtgevroren. Het geeft een gevoel van ver buiten de Betuwe te zijn. Héérlijk om hier met de camera rond te dwalen!

De lucht kleurde mooi rood op de Wetlands vanmiddag.

Geplaatst op donderdag 8 december 2016

Het leek zo’n veel belovende zonsondergang te worden, met een gele gloed die over het strand langs de Waal liep. Toen de zon onder ging bleef een branderige rood roze streep hangen, die langzaam verwelkte in het blauw van de avond, op de Tielse Wetlands.

Zonsondergang op de uiterwaarden tussen Wamel en Dreumel.

Geplaatst op woensdag 16 november 2016

zonsondergang-uiterwaarden-dreumel-wamel-avond

kleurige-lucht-zonsondergang-water

waal-tiel-avondfotografie-stadslichten

Voor het eerst in dagen was het vandaag een wat minder bewolkte regenachtige dag. De zonsondergang was prachtig op de uiterwaarden tussen Wamel en Dreumel, en het witte sop aan de oever leek wel snel of ijs, alsof ik in Noorwegen door de bossen langs een meer aan het wandelen was. Prachtig.

Onderweg terug naar de veerpont ook nog een foto van Tiel gemaakt aan de andere kant van de Waal. Als je aan de overkant in het donker wandelt valt je pas op hoeveel licht de stad afgeeft aan de omgeving!

Herfstwandeling over de uiterwaarden in Varik.

Geplaatst op dinsdag 18 oktober 2016

Vandaag is het weer compleet omgeslagen, terwijl het gisteren nog zo zonnig was tussen de wolkenvelden door op de uiterwaarden in Varik. De herfst blaast met een flinke windkracht om zich heen, de grond ligt bezaait met bladeren en de regen vult de lage waterstand in de Waal vast snel aan.

wandeling-uiterwaarden-waal-varik-2

wandeling-uiterwaarden-waal-varik-5

wandeling-uiterwaarden-waal-varik-4

wandeling-uiterwaarden-waal-varik-3

Uiterwaarden langs de Waal in Boven-Leeuwen.

Geplaatst op maandag 5 september 2016

De uiterwaarden langs de Waal staan er droog bij. Het waterpeil is laag en veel bomen staan droog terwijl hun wortels zichtbaar zijn. De zon schijnt nog fijn deze nazomerdagen en je kunt hier op de uiterwaarden in Boven-Leeuwen een flink eind tussen de bossen doorlopen en opeens oog in oog met gehoornde koeien staan.

wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (2) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (5) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (6) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (7) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (1) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (8) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (9) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (10) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (11) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (4)