uiterwaarden

Zonsondergang op de uiterwaarden tussen Wamel en Dreumel.

Geplaatst op woensdag 16 november 2016

zonsondergang-uiterwaarden-dreumel-wamel-avond

kleurige-lucht-zonsondergang-water

waal-tiel-avondfotografie-stadslichten

Voor het eerst in dagen was het vandaag een wat minder bewolkte regenachtige dag. De zonsondergang was prachtig op de uiterwaarden tussen Wamel en Dreumel, en het witte sop aan de oever leek wel snel of ijs, alsof ik in Noorwegen door de bossen langs een meer aan het wandelen was. Prachtig.

Onderweg terug naar de veerpont ook nog een foto van Tiel gemaakt aan de andere kant van de Waal. Als je aan de overkant in het donker wandelt valt je pas op hoeveel licht de stad afgeeft aan de omgeving!

Uiterwaarden langs de Waal in Boven-Leeuwen.

Geplaatst op maandag 5 september 2016

De uiterwaarden langs de Waal staan er droog bij. Het waterpeil is laag en veel bomen staan droog terwijl hun wortels zichtbaar zijn. De zon schijnt nog fijn deze nazomerdagen en je kunt hier op de uiterwaarden in Boven-Leeuwen een flink eind tussen de bossen doorlopen en opeens oog in oog met gehoornde koeien staan.

wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (2) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (5) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (6) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (7) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (1) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (8) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (9) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (10) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (11) wandeling-uiterwaarden-beneden-leeuwen-laag-water-waal (4)

Boom reflecties in het hoge water te IJzendoorn.

Geplaatst op woensdag 22 juni 2016

ondergelopen-weiland-uiterwaarden-waal-IJzendoorn

Het lijkt wel een amazone gebied te worden, hier zo midden in de Betuwe door de hoge waterstand in de Waal. Het warme weer zorgt ervoor dat je de natuur goed ruikt, en de bomen reflecteren prachtig in het nauwelijks bewegende water hier in IJzendoorn. Afgezien van een enkele spontane luchtbubbel in het water die er voor zorgt dat je weet dat er vissen in zwemmen, is het stil hier.

Koeien langs de uiterwaarden in Varik als een schilderij.

Geplaatst op dinsdag 21 juni 2016

koeien-uiterwaarden-varik-molen-zomerdag

Dromerig en wat loom door de zomerhitte stonden en lagen de koeien aan het water op de uiterwaarden in Varik. Af en toe keken ze mij aan en dan vervielen ze weer in rustige in zichzelf gekeerde rust. Op de achtergrond zie je nog molen de Bol te Varik. De diepgroene zomertinten van het gras en de bomen samen met de koeien doen me meteen aan een schilderij van Paulus Potter uit een ver verleden denken.