zonsondergang

Zonsondergang in verschillende kleuren langs de Waal.

Geplaatst op woensdag 7 november 2018

Normaal gesproken hou ik mij verre van plaatjes met daarop zonsondergangen. Maar als je dan zo langs de uiterwaarden loopt, is het werkelijk prachtig hoe de lucht een heel palet aan kleuren tevoorschijn tovert. Van geel naar oranje, intens rood vervloeit in roze en paarse tinten en uiteindelijk blijft alleen het steeds donkere kleurende blauw over. De avond is gevallen.

 

 

Zonsondergang met zonneharp op het Eiland van Maurik.

Geplaatst op zondag 22 oktober 2017

Terwijl de zon de hele middag scheen was het tegen het einde van de middag dat er wolken kwamen opzetten. De wolken verdreven de zon, die herhaaldelijk probeerde om door de wolken heen te breken. Het leverde een mooie zonneharp op, boven de vistrap op het Eiland van Maurik.

 

Enkele momenten later was de lucht gevuld met beginnende avond terwijl de zon nog als een met warm licht gevulde schemerlamp boven het water straalde.

 

Verlaten strandhuisjes langs het strand in IJmuiden.

Geplaatst op woensdag 27 september 2017

Het fascineert mij altijd heel erg om de strandhuisjes langs de kust in de herfst en de winter te zien. Ze staan er bij als vervlogen herinneringen aan de zomerdrukte. De dagen van rennende kinderen. Zwemmen, zonnebaden en genieten van de zomer. Wat blijft zijn de goed afgesloten hokjes die vage herinneringen oproepen aan de er bivakkerende bewoners.

 

Schapen in de wei, met op de achtergrond Buren.

Geplaatst op zaterdag 17 december 2016

Grijze dagen kenmerken deze decembermaand. Met moeite laat het licht van de zon zich even zien. De schapen kijken dof uit hun ogen, zich niet gewaar van de naderende kerst. Een enkele wandelaar doet zijn ommetje en de zon probeerde nog iets van zijn warme gloed te tonen. Buren aan het begin van de avond.