Straatbeeld Hertog Eduardstraat in Tiel in de Hertogenwijk.

Los van de andere foto’s vind ik het ook erg leuk om af en toe een foto van straten te maken in Tiel onder het mom van straatbeeld. Hier zie je de Hertog Eduardstraat  op de foto. Dit zijn dan bij voorkeur de straten waar ik normaal nooit doorheen kom, of omdat de huizen mij aanspreken. Daar ik zelf in Tiel Oost woon merk ik dat de westkant van Tiel me vaak ontgaat. De Hertogenwijk ondergaat momenteel een grondige renovatie, er zijn onder andere liften in de sterk verouderde flats in de wijk geplaatst.

Los van de andere foto’s vind ik het ook erg leuk om af en toe een foto van straten te maken in Tiel onder het mom van straatbeeld. Dit zijn dan bij voorkeur de straten waar ik normaal nooit doorheen kom, of omdat de huizen mij aanspreken. Daar ik zelf in Tiel Oost woon merk ik dat de westkant van Tiel me vaak ontgaat. De Hertogenwijk ondergaat momenteel een grondige renovatie, er zijn onder andere liften in de sterk verouderde flats in de wijk geplaatst.

Hier zie je de Hertog Eduardstraat op de foto. Wie was Hertog Eduard dan eigenlijk? Hertog Eduard van Gelre leefde tussen 1336 en 1371. Na een flinke broederstrijd tussen hem en zijn broer Reinoud II van Gelre won Eduard de slag bij Tiel ten gunste van zijn broer in 1361 en nam hem gevangen. Lang mocht het geluk niet duren voor Eduard daar hij zelf ten onder ging 10 jaar later in 1371 door een jachtpijl die door iemand uit zijn eigen gevolg afgeschoten werd op hem.Een foto gezien die je wil gebruiken in een publicatie, op een website of privé voor bijvoorbeeld een wanddecoratie? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of Bankoverschrijving.

Privé gebruik (bijv. voor wanddecoratie) - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel of educatief gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

*Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee, dan weet ik direct welke foto jij bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Gebruik zonder licentie niet toegestaan.