Tot Hier, een ode aan het Romeinse alfabet door kunstenaar Jan Kleingeld.

jan-kleingeld-limes-tot-hier-rijswijk-wijk-bij-duurstede

Langs de Neder-Rijn in Rijswijk is in februari het uit 365 cm hoge letters van cortenstaal bestaande kunstwerk TOT HIER geplaatst. Het kunstwerk is gemaakt door de in Leiden wonende kunstenaar Jan Kleingeld. Het ruwweg op de scheidslijn van de Romeinse Limes geplaatste kunstwerk is een ode aan het alfabet – door de Romeinen geïntroduceerd in Nederland – de oude klassieke schrijfletters van het kunstwerk refereren aan die tijd.

Aan de Kant van Rijswijk staat TOT HIER en aan de overkant bij Wijk bij Duurstede zou TOT DAAR moeten komen te staan. Echter dat zal er niet van komen omdat de Provincie het plan niet goedgekeurd heeft. Het zou het landschap en stadsgezicht aantasten van Wijk bij Duurstede. Het zal dus een letterlijk TOT HIER aan de kant van Rijswijk blijven, de mensen op het strand en in het water lijken er voor alsnog weinig problemen van te ondervinden en het is best een leuk gezicht zo’n woord in het landschap, hoewel het wel erg aanwezig is.

Langs de Neder-Rijn in Rijswijk is in februari het uit 365 cm hoge letters van cortenstaal bestaande kunstwerk TOT HIER geplaatst. Het kunstwerk is gemaakt door de in Leiden wonende kunstenaar Jan Kleingeld. Het ruwweg op de scheidslijn van de Romeinse Limes geplaatste kunstwerk is een ode aan het alfabet - door de Romeinen geïntroduceerd in Nederland – de oude klassieke schrijfletters van het kunstwerk refereren aan die tijd. Aan de Kant van Rijswijk staat TOT HIER en aan de overkant bij Wijk bij Duurstede zou TOT DAAR moeten komen te staan. Echter dat zal er niet van komen omdat de Provincie het plan niet goedgekeurd heeft. Het zou het landschap en stadsgezicht aantasten van Wijk bij Duurstede. Het zal dus een letterlijk TOT HIER aan de kant van Rijswijk blijven, de mensen op het strand en in het water lijken er voor alsnog weinig problemen van te ondervinden en het is best een leuk gezicht zo’n woord in het landschap, hoewel het wel erg aanwezig is.


Een foto gezien die je wil gebruiken in een publicatie, op een website of voor privé gebruik? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving. Getoonde bedragen zijn incl. 21% btw.

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel, educatief en/of non-profit gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.


Gerelateerde berichten: