Tulpen in de vijver op het Museumplein in Amsterdam.

Zoals het bekende liedje uit Amsterdam welklinkend begint met: “…Als de lente komt, dan stuur ik jou tulpen uit Amsterdam…duizend gele, duizend rooie..”. Nu staan er wel wat meer dan duizend tulpen door de stad verspreid. Honderdduizenden om meer precies t zijn.

Onder meer de Keukenhof en het Amsterdams Tulpenmuseum maakten het mogelijk dat tuinarchitect Saskia Albrecht haar idee om het Museumplein en omgeving te tooien in de prachtige Hollandse tulpentinten kon uitvoeren. Nu enkele jaren later is een groot deel van de binnenstad gevuld met mooie bakken vol tulpen.

Op de Dam staan de mooie rooie tulpen er vrolijk wiegend in de wind bij, terwijl de ene na de andere toerist wat knikknakkend door de knieën buigt om samen met de tulpen en het Oorlogsmonument op de foto te kunnen. De Nieuwmarkt, Oosterpark, Westermarkt en vele andere plekken laten nu het tulpen-visitekaartje zien aan de toeristen die de stad aandoen.

Hier op het Museumplein vallen je direct de mooie bakken met tulpen op die als drijvende eilanden in de vijver geplaatst staan. Bij avond is het echt prachtig, als de lichten aangaan en de schemering inzet. De kleuren komen tot leven en op deze maandagavond waren er gelukkig ook niet te veel toeristen zodat je lekker je gang kan gaan met je camera. Helaas waren de eenden verdwenen toen het donker werd.. Wel een aanrader om hier even te gaan kijken als je in de buurt bent!

tulpen-vijver-amsterdam-museumplein-2016-Nederland-tulpenfestival (1)

tulpen-vijver-amsterdam-museumplein-2016-Nederland-tulpenfestival (3)

tulpen-vijver-amsterdam-museumplein-2016-Nederland-tulpenfestival (2)

Amsterdam