Vinkenhof, St. Josephplein Tiel weer bewoond na de renovatie.

Gisteren hoorde ik voor het eerst de naam Tuindorp Tiel-Oost vallen. Ik had daar nog nooit van gehoord. Het bleek te gaan om de Vinkenhof of zoals in de volksmond ’t St. Josephplein – het Plein markeert eigenlijk de hele buurt dus de Hogestraat kan in mijn beleving ook nog het Josephplein zijn.

De Vinkenhof werd in 1921 gebouwd voor de werknemers van de metaalfabriek Daalderop. De grondige renovatie die op deze website al meermalen in verschillende stadia voorbij is gekomen, vordert gestaag. Het plein is al voor meer dan de helft in oude-nieuwe staat hersteld. De groene houten gevelstukken geven het gevoel dat ik heb als ik in Zaandam ben, hoewel dat groen net iets lichter van toon is.

Het stuk op deze foto’s is inmiddels nagenoeg klaar en de bewoners zijn weer terug in hun huizen. Er kwam net iemand op de fiets voorbij met gordijnrails onder de arm, en even later een pizzakoerier van Domino’s. Het is duidelijk dat de huizen weer bewoonbaar zijn.

Wil je nog even zien hoe het nu opgeleverde blok er in September 2015 voorstond? https://jean-paulopperman.nl/herbouw-woningen-vinkenhof-tiel/

vinkenhof-tuindorp-tiel-oost-renovatie (2)

sint-josephstichting-renovatie-plein

vinkenhof-tuindorp-tiel-oost-renovatie (3)

Tiel