Sloop Westlede Tiel

In Westlede zelf ben ik nooit geweest, had er geen familie wonen, wel zag ik het gebouw vaak. Met de sloop ervan heb ik een kleine serie van fragmenten proberen te maken. Het is toch vreemd dat een grote flat als deze verdwijnt, het is als een enorm pak bladzijden van vrolijke en minder leuke herinneringen, de slopershamer die dan door de gangen gaat waar zoveel mensen slecht ter been hebben door gestrompeld, waar familieleden stel ik mij zo voor vaak hun verplichte bezoeken hebben gepleegd.

De balkons waar her en der nog een plastic witte terrasstoel op stond, een zonnewering die spontaan naar beneden is komen te hangen. Een fauteuil die vrij nieuw oogt en bovenop wat al gesloopte plinten hout staat. Als de sloop zo een paar weken bezig is zie ik de oude dienstlift, met allemaal gebogen stukken ijzer ervoor, en naast de lift een gat in de muur, waar wellicht een deur zat. Het zal druk zijn geweest in die lift.

In de voor de sloop aangelegde omheining stak een plastic roos, wellicht uit een van de kamers, en van boven naar beneden gegooid, om door de wind in plaats van in de container, bij het hek terecht te komen. Symbolisch vraag ik mij af of ik nog wel eens aan Westlede zal denken als ik over enkele jaren door het nieuwe winkel centrum loop.

 

 


Gerelateerde berichten:


Fotolicenties


Zag je een mooie foto die je wil gebruiken in een publicatie, op een website, in een advertentie of juist privé voor een wanddecoratie aan de muur? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving (getoonde bedragen zijn incl. btw).

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel, educatief en/of non-profit gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,19

Voor het gebruik van meerdere foto's, mag je mij natuurlijk ook direct e-mailen via: info@jean-paulopperman.nl

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.