Prins Willem-Alexanderbrug tussen Echteld en Beneden-Leeuwen.

Tussen Echteld en Beneden-Leeuwen ligt de Prins Willem-Alexanderbrug (in gebruik sinds juni 1974). De brug zou aanvankelijk in de buurt van Tiel komen te liggen, maar is toch ongeveer 10 km bij Tiel vandaan geplaatst. De brug is aangelegd met het idee dat er verderop ook een brug over de Maas zou komen, zodat er een doorgang van de A15 naar de Oss en verder zou ontstaan. Dit werd echter niet uitgevoerd waardoor de brug bekend kwam te staan als “de brug van niks naar nergens”.

Er werd tolheffing toegepast tot 1996 in de hoop om een deel van de kosten van het bouwen terug te verdienen. Het is echter nooit een groot succes geweest, en voor de Tielenaren zal het vooral jammer zijn geweest dat het autoveer verdween bij Tiel en er helemaal omgereden moet worden.


Een foto gezien die je wil gebruiken in een publicatie, op een website of voor privé gebruik? Geef aan om welke foto het gaat en je ontvangt de foto in de hoogste resolutie zonder watermerk. Betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving.

Privé gebruik - €17,19Online gebruik - €17,19Redactioneel of educatief gebruik - €38,97Zakelijk gebruik(¹) - €47,97

Tip: Stuur een opgeslagen versie van de foto of een schermafbeelding mee zodat ik direct weet welke foto je bedoelt!

(¹) Musea, openbare kunst, portret en festival foto's zijn niet beschikbaar.

*Bij gebruik zonder licentie ontvang je een rekening met toeslag.


Gerelateerde berichten: